zondag 11 juli 2010

Care For Your...... Hair!


Ik heb een nieuw onderwerp bedacht voor op de site, namelijk Care For Your...
Iedere keer neem ik een ander lichaamsdeel en vertel ik jullie hoe ik dat lichaamsdeel verzorg. Dit keer begin ik met mijn haar!

Sommige worden geboren met glanzend, golvende, schitterend haar dat áltijd in model valt.. Helaas ik niet... Mijn eigen haar kleur is bruin/donkerblond achtig. Ik heb héél dun haar, futloos en totaal geen volume. als ik 's morgens wakker word ben ik net een poedel die in het stopcontact heeft gezeten. Een en al pluis... Mijn haar lijkt dus heel droog, maar het gekke is dat het dus ook héél snel vet wordt. En dan als laatste heb ik geen krullend haar, geen stijl haar, maar een verschrikkelijk suffe slag waar je niets aan hebt...
Zie foto hieronder....

Dus meiden als iemand nu nog denkt dat iedereen behalve jij perfect haar heeft dan is dit het bewijs. Dit is niet zo. Maar je kunt je haar zo glanzend, golvend en schitterend maken zoals jij wilt! In dit artikel kunnen jullie lezen hoe ik mijn haar verzorg!

Als eerste de regel, ben lief voor je haar! Stijl je vaak of krul je je haar vaak? Dan zul je je haar ook nog extra moeten verzorgen!
Ik doe niet iedere dag mijn haar. Aangezien ik de hele dag met paarden werk heeft dit ook totaal geen nut. Op de dagen dat ik stage loop, gooi ik me haar in een staart en het ligt eraan hoe mijn pony valt. Valt die niet gaat de in een speld, valt die wel dan mag die blijven!


* Ik was mijn haar ongeveer om de dag of om de twee dagen. Ik was altijd 2x met shampoo en ik gebruik altijd (!!) conditioner.
* Als mijn haren nat zijn doe er er een verzorgingsproduct in dat mijn haar beschermt tegen de hitte van een föhn of krultang.
* Ongeveer 1 á 2 keer in de week gebruikt ik een haarmasker. Dit ligt eraan hoe vaak ik die week mijn haren heb gekruld enzovoorts.
* Ik föhn bijna altijd mijn haren droog met een föhn en een ronde borstel voor extra volume. En hiermee haal ik ook meteen die verschrikkelijke slag uit mijn haren. Voor ik het föhn gebruik ik bijna altijd mousse in mijn haar. Hierdoor krijg je al meer volume in je haar.
* Ik borstel 1 keer, hooguit 2 keer per dag mijn haar! Hoe meer je borstelt, hoe vetter je haar wordt.
* Is mijn haar na het fönhen of stijlen nog een beetje fuzzy? Dan gebruik ik een serum in me haar voor glans. Dit corrigeert de springende plukjes en geeft je haar een mooie glans.
* Nu het zomer wordt verzorg ik mijn haar extra goed. Als ik weet dat ik die dag veel in de zon zit dan zorg ik voor een product dat mijn haar daartegen beschermt. Je haar wordt er wel vaak wat vettiger door. Op het strand draag ik ook vaak een hoed. Ze zijn ontzettend leuk en je haar zal je dankbaar zijn!
* Let vooral op met blond geverfd haar en highlights. Deze kunnen in de zon groen worden. Dat is ook een van de redenen waarom ik mijn haar bescherm tegen de zon. Groen uitslaan wil je nooit!

Heb je verder nog vragen of opmerkingen om of rondom mijn haar? Stel ze bij de comments!

1 opmerking:

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.