Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

donderdag 16 september 2010

Back To School Bag!

Ik heb nog een back to school artikel voor jullie. Inmiddels is voor de meesten school al eventjes begonnen. Ik moest afgelopen dinsdag voor het eerst naar school. Maar wat neem je mee en wat mag je absoluut niet vergeten? Daarom heb ik een Back To School bag gemaakt. Een klein tasje met de dingen die ik meeneem naar school. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?
Ik denk dat bijna ieder meisje het wel herkent. Je zit in de klas en opeens merk je een klein haakje aan je nagel. Oke vanaf blijven denk je, maar op een of andere manier lijkt dat écht onmogelijk! Je moet aan dat haakje frumelen en het kost echt moeite om er vanaf te blijven. Natuurlijk heeft geen een meisje uit de klas een vijl bij zich, en pulk je net zolang aan het haakje totdat het haakje een haak wordt. Nu kun je je nagel nooit meer fatsoeneren en die 'haak' is nóg vervelender. Dus trek je de 'haak' er maar af. Gevolg: een schuine, lelijke nagel. Bye bye nagel waar je zolang op gespaard hebt...

Om dit soort ongevallen te voorkomen, heb ik dus altijd mijn Back To School Bag bij. Het idee al dat je wat verzorgende spulletjes bij hebt is fijn. Mijn tasje is gevuld met 'simpele' dingen die je vaak vergeet. 


De inhoud van mijn Back To School Bag!
1. Als eerste een spiegeltje. Altijd handig om even je make-up te checken, of om je make-up bij te werken. Een spiegel is gewoon altijd handig! De meeste meiden hebben volgens mij ook wel een spiegeltje bij zich. Je kan een spiegeltje in allerlei leuke vormen, maten en soorten kopen. Altijd leuk om een cute spiegeltje bij te hebben.

2. Dan een lipgloss. Een gloss die ik thuis niet snel pak. Gewoon een glansje met glitters. Het gaat om noodgevallen, dus je hoeft er geen 10 bij te hebben. Ik koos voor een simpele zodat die always and anywhere gedragen kan worden. 

3. Artikel nummer 3 dat in mijn tasje zit is een lippenbalsem. I can't live without it! Mijn lippen zijn héél snel droog, vooral met het koude weer op komst. En niets is zo vervelend als geen lippenbalsem bij hebben als je droge lippen hebt. Daar kan ik mij echt gru-we-lijk aan irriteren. Maar gelukkig zit die in mijn tasje en is er weer een irritatie minder!

4. Dan een bodylotion. Gewoon een monstertje van La Roche-Posay. Een heel fijn merk en een goede lotion voor de droge huid. Ik heb vaak droge plekjes op mijn armen. Dan kan ik het even insmeren en dan ziet het er meteen beter uit. De crème gebruik ik ook weleens op mijn handen. Weg droge plekjes! 

5. Ook parfum zit in mijn tasje. Als je na school naar vriend gaat (bijvoorbeeld). Dan kun je even sprayen en kun je weer genieten van een complimentje: ''Wat ruikt je lekker!''. En dat vinden wij vrouwen altijd fijn om te horen! 

6. Ook concealer ontbreekt niet in mijn sos kit. Even snel een wal of pukkel wegwerken. Kan altijd van pas komen! Ik heb gekozen voor een stick concealer, omdat die niet lekken als je het potje niet goed dichtdraait. Dit gebeurt mij namelijk regelmatig. 

7. Dan nog een vijl. Jullie hebben bovenaan al gelezen waarom ik die in mijn tasje heb. Écht een musthave voor in je tas! 

8. Ik heb ook een pincet in mijn tasje. Ik werk op stage met paarden. Daar voer ik de paarden hooi en dan heb ik vaak splinters. Ja, splinters van hooi! Met een pincet kan ik ze er zo uittrekken! Ook gebruik ik de pincet wel eens om even snel te epileren. Spiegeltje erbij en je wenkbrauwen zien er weer beter uit. Is trouwens een ideale bezigheid tijdens een saaie les! 


9. Ook onmisbaar is een gezichtscrème. Ik heb een monstertje van Lush Gorgeous. Ik heb vaak droge plekjes op mijn voorhuid, oogleden en hals. Even insmeren en het ziet er weer wat beter uit. 

10. Dan als laatste elastiekjes en een clipje. Voor eigenwijs haar, natgeregend haar, onderhandelbaar haar, statisch haar, enzovoorts. Het clipje gebruik ik als mijn pony voor geen meter zit of als ik me erger aan bepaalde plukjes. 



Dit alles zit in één etuitje. Zo ben ik op bijna alles voorbereid. Het neemt niet veel plaats in beslag in mijn tas en het voorkomt een hoop irritaties bij mij! In mijn tas neem ik altijd ook nog een fles deo mee. Die past niet in het tasje. Mijn Back To School Bag bestaat vooral uit monstertjes, omdat ik er zoveel heb en ze eigenlijk nooit opmaak en het neem weinig plek in beslag. Als ik alles in fullsize mee moest nemen kon ik een hutkoffer meesjouwen. 

Dit waren dus de producten uit mijn Back To School Bag. Welke spullen neem jij mee naar school of je werk? 

9 opmerkingen:

  1. Altijd handig zo tasje, al ga ik niet meer naar school hihih

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben benieuwd naar die lotion van La Roche Posay! Klinkt fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, wat een schattig tasje!!
    En een goed idee...
    Ik heb in mijn handtas zo twee tasjes met wat spulletjes, maar goede tips, kan ik er weer wat bijsteken dat inderdaad handig is om bij te hebben ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zeker handig, ik verlaat nooit het huis zonder zo'n tasje in mn handtas :) ik heb er zelfs een klein schaartje inzitten en die is al kei vaak van pas gekomen on the road! x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb een tasje met een mini deo, een mascara, een oogpotlood, een mini nagelknippertje, een vijl, een inklapborstel, en een monsterje bodylotion en parfum. Het spiegeltje dat bij de etui zat is kapot gegaan, maar er zit ook een spiegel bij het borsteltje.

    XOXO Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Handig, zo'n tasje! Zelf neem ik vaak een Lipsmacker mee en een mini deo. Een spiegeltje is ook echt onmisbaar inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk bedacht maar mijn moeder kijkt regelmatig in mijn tas en ik klaag altijd over een zere rug van die tas en dan gaat zei klagen over AL MIJN MAKE-UP
    Ik heb zelf een heel heel klein etuitje met een parfum watenstaafjes mascara lipgloss allemaal heel klein daar krijg ik geen pijnlijke rug van ?!?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik neem altijd een lipbalsem en een inklap haarborsteltje mee; waar ook een spiegeltje inzit
    meer heb ik niet echt nodig

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.