dinsdag 14 september 2010

Waarom je gezicht reinigen?

Vaak doen mensen pas iets als ze weten waarom ze het moeten doen. Zo wordt je gezicht reinigen 2 keer per dag als onzin gezien, of ze hebben er gewoon geen zin in. Waarom zou je het 's ochtends doen als je 's avonds al je make-up eraf hebt gehaald. Of waarom zou je het 's avonds doen als je het 's ochtend ook doet? En waarom zou je het doen als je een make-uploze dag hebt gehad? Een goede huidverzorging en reiniging helpt de huid gezond en jong te houden. Daarom moet je het doen!
Vandaag vertel ik jullie waarom je nou je gezicht moet reinigen en hoe je dat moet doen. Misschien denk je dat het veel tijd kost, maar het kan sneller dan je denkt! Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan even verder!
Je gezicht reinigen is enorm belangrijk. Je huid wordt de hele dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen die in de lucht hangen. Een huid moet kunnen ademen en dit lukt niet als je poriën verstopt zitten met vuil, talg, zweet en make-up. Daarom is het belangrijk om uw gezicht te reinigen. Dan kan de huid tijdens je slaap zichzelf herstellen. 
Maar waarom zou je 's ochtends je gezicht reinigen als je dit 's avonds al hebt gedaan? De werkzame stoffen uit een crème worden het makkelijkste opgenomen als de huid schoon is. 's Morgens moet je dus eerst de restjes nachtcrème en talg verwijderen. Een crème werkt dus pas optimaal, wanneer die wordt aangebracht op een schone huid. 


Hoe moet je je gezicht reinigen?
Je gezicht reinigen hoeft niet veel tijd te kosten. Op het begin zul je het misschien vaak vergeten, maar als je er eenmaal aan gewend bent zul je nooit meer zonder je gezicht te reinigen naar bed gaan. Haal eerst je make-up eraf met een make-up remover. Verwijder voorzichtig je oog make-up. Dit gebied is heel gevoelig. Daarna kun je aan de slag met een gezichts reiniger. Hiermee verwijder je talg, vuil, restjes make-up en restjes make-up remover van je gezicht. Gebruik na het reinigen een toner. Hiermee verwijder je de laatste restjes gezichtsreiniger en het verfrist je de huid. Hierna kun je een dag- of nachtcrème aanbrengen om de huid te voeden. 

Scrubben en een gezichtsmasker
De huid vernieuwt zich gemiddeld elke 28 dagen. Dit proces gaat bijna ongemerkt, maar de dode huidschilfers blijven meestal op je huid liggen. Dit maakt je huid dof en grauw. Met gewone reinigingsproducten kunt je het meeste van die schilfers verwijderen, maar voor een grondige reinigingsbeurt kunt je uw huid scrubben of peelen. Met een peeling of scrub geeft je de huid als het ware een kleine schuur beurt waarmee je de dode huidcellen verwijdert en er een nieuw huidlaagje zichtbaar wordt. Je zal gelijk merken dat u er frisser uitziet! 
Om je huid een 'boost' te geven kun je een gezichtsmasker gebruiken. Hierdoor wordt je huid extra gevoed en kun je er weer even tegenaan. Ik doe meestal 2 á 3 keer in de week mijn huid scrubben en daarna een masker. Dan neemt de huid het masker extra goed op. 


Let wel op dat je je producten aanpast op je huid. Er zijn speciale producten voor een droge huid en speciale producten voor een vette huid. Gebruik je een product voor de vette huid terwijl je een droge huid hebt, dan zal je huid extra snel uitdrogen. 

3 opmerkingen:

  1. Interessant artikel :-). Ik probeer zeker elke avond en ochtend mijn gezicht te reinigen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk en informatief artikel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de avond doe ik het reinigen wel met een vette creme.. anders trekken mijn ogen altijd zo! 's Ochtends heb ik liever een verkoelende creme die meer vloeibaar is!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.