maandag 11 juli 2011

Pretty Beauty Lands Beauty Tips #8

Ik heb vandaag weer nieuwe beauty tips voor jullie. Deze keer zijn de tips voor dames die het beste uit hun haarkleur willen halen. De tips komen uit het boek Stralend mooi van top tot teen, geschreven door Esme Floyd

We blijven deze week nog steeds bij het onderwerp 'haar' hangen.  Ik heb namelijk een paar heerlijke haarmasker recepten gevonden! Ga jij ze ook uitproberen? 

Maak het dik met tarwekiemen
Om jezelf dik, glanzend haar te geven en om de flexibiliteit en kracht te herstellen, kun je een tarwekiemmasker gebruiken. Laat wat tarwekiemen, die rijk zijn aan vitamine E, 5 minuten weken in heet water. Zeef ze dan en breng het tarwekiem mengel aan op het haar. Laat het 5 minuten inwerken en spoel het dan grondig uit. Al het goede van kokos
Kokosnoot staat al lang bekend om haar vochtinbrengende eigenschappen. Wanneer je last hebt van droog en beschadigd haar, behandel het dan eens met kokosnootolie met een theelepeltje honing erdoor. Breng dit mengsel aan op je haar en laat het 10 minuten intrekken. Bij erg droog of krullend haar kun je de olie in masseren en het een nacht in laten werken omdat de kokos je haar verzacht, voedt en ontspant. 

Reinig je hoofdhuid
Meng een eetlepel moutazijn door een glas water en voeg er een snufje zout aan toe. Masseer dit mengsel twee keer per week met je vingertoppen op je hoofdhuid. Laat het minstens een uur inwerken voor je het uitspoelt met koud water. Het azijnmengsel reinigt je hoofdhuid grondig, voorkomt het vet worden van je haar maar laat het wel glanzen.


Glanzend haar met een ei
Voor luchtig haar kun je zelf een conditionermasker maken dat je haar minder statisch maakt en dat je haar laat glanzen. Klop een ei los en meng daar 200 gram yoghurt doorheen. masseer dit mengsel op de hoofdhuid en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna grondig uit.

Dat waren de tips weer voor deze week. Maak jij weleens zelf een maskertje? Zoja, welk recept gebruik jij dan? 

3 opmerkingen:

  1. Leuke tips weer! Ik ga een zo'n maskertje proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tips! M'n haar is altijd verschrikkelijk droog, dus een maskertje kan ik wel gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb altijd m'n haar 's met azijn willen wassen, ze zeggen ook dat appel azijn een goeie is! Maar dat snufje zout erbij had ik nog niet van gehoord! Ga ik zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.