Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

woensdag 26 september 2012

DIY Bananen masker met honing en melk


Toen ik 's ochtends snotterend uit mijn bedje kwam wist ik het al.... Ik ga vandaag een gezichtsmasker maken! Wanneer ik mij niet zo lekker voel wil ik het liefste op bed gaan liggen met een maskertje op. Dan heb ik daar eindelijk een keer tijd voor. Voor deze 'speciale gelegenheid' probeerde ik mijn nieuwe recept uit. Een bananen masker met een vleugje honing en melk. 


Voor dit masker heb je nodig:
* Een rijpe banaan
* Honing
* Melk
* Vork
* Schaaltje

Natuurlijk heb ik de ingrediënten voor dit masker niet zomaar gekozen. Ik heb de ingrediënten aangepast aan de behoefte van mijn huid. Ik heb een droge huid, met soms wat onzuiverheden. Vaak last van roodheden en redelijk gevoelig. 

Banaan staat erom bekend dat het verzachtend werkt. Roodheden, zwellingen trekken weg en het verminderd jeuk. Daarnaast werkt het ook nog verstevigend. Banaan is geschikt voor de gevoelige huid, omdat het in tegenstelling tot zure vruchten niet irriteert.
Melk werkt verzachtend, hydraterend en verjongend. Cleopatra nam eeuwen geleden al een melkbad voor haar huid. Melk bevat melkzuren die licht exfolierend werken op de huid. Melkzuren zouden een gevoelige huid kunnen irriteren. 
Honing is een heel bekend ingrediënt voor gezichtsmaskers. Honing laat een doffe en droge huid weer stralen. Hij trekt namelijk vocht aan en houdt dit vast. Ook wordt honing vaak gebruikt om wonden sneller te laten herstellen. Een perfect ingrediënt die je in zou kunnen zetten bij huidproblemen. 


Ik snij een halve banaan in plakjes en doe dit in een schaaltje. Met een vork prak ik de banaan zo fijn mogelijk. Prak net zolang totdat het een soort papje is geworden. 


Voeg een scheutje melk toe en roer dit goed door. Zet ondertussen de honing in de magnetron. Zo wordt de honing namelijk vloeibaarder. De honing schenkt dank makkelijker en je kunt het beter mengen met de andere ingrediënten. Ongeveer 20 seconden in de magnetron is voldoende. Voeg nu een flinke scheut honing aan het mengsel toe en roer ook dit goed door. 

Je maskertje is nu klaar om aangebracht te worden. Het masker is redelijk vloeibaar, dus het makkelijkste kun je het masker aanbrengen met een foundation kwast. Zo knoei je het minste en kun je het gelijkmatig verdelen. 



Oke, het ziet er misschien minder charmant uit en de brokjes in het masker laten je maar aan een ding denken. Maar dit masker is echt geweldig! Na 30 minuten haalde ik het masker eraf. Het masker droogt op en de honing wordt weer minder vloeibaar en plakkeriger. Het makkelijkste kun je het dan ook verwijderen met warm water. 

Na dit masker voelde mijn huid super schoon en echt gehydrateerd! Ik heb weer een poezelig zacht gezichtje waar ik maar niet vanaf kan blijven. Heb jij een droge en/of gevoelige huid dan is dit zeker een aanrader! 

Maak jij weleens je eigen beauty producten?

17 opmerkingen:

  1. oew wat leuk!
    Vroeger wel, is nu wel al lang geleden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuke DIY!
    Liefs, Maruschka

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dit is een leuke DIY, het klinkt ook erg lekker om op te eten.. maar dan met yoghurt hihi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, ik maak eigenlijk nooit zelf mijn beautyproducten. Ben niet zo'n DIY'er!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben nooit zo van de zelfmaakmaskertjes.. maar deze wil ik toch wel eens gaan proberen! En ja, het ziet er inderdaad ietwat smerig uit ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit soort maskertjes maak ik ook vaak ! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om te zien! Ik gebruik altijd een masker uit een zakje of tube!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, leuk gedaan! Ik gebruik ook meestal van die zakjes ;)
    Liefs,
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lijkt me een fijn masker! Ik vind dat je heel leuk lacht op de foto met je bananen masker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze heb ik al eens geprobeerd. Vond het echt een fijn masker en super makkelijk om te maken.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zodra banaan in een masker voorkomt, hoor ik er alleen maar goede dingen over. Net zoals honing. :p Mijn zus maakte het masker ooit, of nouja met honing en banaan, smolt van haar gezicht af, maaar ze had ook echt een zijdezachte huid. Ben benieuwd of deze ook zo werkt, ga het eens maken! :) Charmante picture, vind hem echt leuk om te zien trouwens. :p

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Haha leuke post. Ik maak ook weleens maskers met fruit echt lekker en fris! Leuke blog heb je! Lijkt het je leuk om elkaar te volgen via GFC? Lijkt mij leuk! Let me know.

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het ziet er inderdaad minder charmant uit maar als het werk wil ik het ook een gokje wagen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.