vrijdag 23 juli 2010

Soorten foundations

Ik ben gek op foundation en ik gebruik het iedere dag. Ik heb een foundation voor in de winter (die is wat lichter) en een foundation voor in de zomer (die is wat donkerder). Dan nog een foundation die er tussenin zit. En dan nog van die musthave foundations. Maar ik weet nog goed toen ik mijn eerste foundation aan ging schaffen. Man man, wat voelde ik me moedeloos tussen al die verschillende soorten foundation! Want als je nog nooit een foundation hebt gebruikt weet je niet wat voor jou handig werkt. Vandaag een artikel over verschillende soorten foundation.

Foundation is de basis voor je make-up. Je moet zorgen dat je er een vindt die je huid egaal maakt en alle vlekjes wegwerkt. Maar daarnaast moet hij zo onzichtbaar mogelijk zijn. Want plamuren heeft niets te maken met opmaken! Een goede foundation trekt in je huid en blijft er niet op liggen. Een foundation is ook niet gemaakt om je huid bruin te maken. Daarvoor is er bronzer uitgevonden. Omdat je in de zomer bruiner bent dan in de winter, kan het wel eens zijn dat je ook verschillende tinten foundation nodig hebt.

Soorten foundation

Dag crème met een tintje
Vroeger ben ik met een getinte dagcrème begonnen. Ik vond foundation nog niet nodig en dit was precies goed. Gebruikte het iedere dag. Het voedde mijn gezicht ook nog, omdat er dus foundation in een crème zit verwerkt. Dit is dus de ideale oplossing voor als je geen foundation wil gebruiken.

Vloeibare foundation
Vloeibare foundation geeft vaak een middelmatige dekking en is in veel soorten verkrijgbaar. Mat of glazend en op waterbasis en op oliebasis. Je kunt dus kiezen wat er het beste bij je huid past. Ik heb een droge huid dus kies ik liever voor een foundation op oliebasis en het liefste ook nog glanzend, al kan mat ook prima bij mij.

Crème foundation
Deze foundation lijkt best veel op een vloeibare foundation, alleen is de substantie net iets dikker. Zit altijd in een doosje, wat soms makkelijker is dan in een tube. Gemaakt voor de droge huid. Is minder fijn voor de vette huid. Over het algemeen zorgt een creme foundation voor een natuurlijker effect dan een vloeibare foundation.

Mousse foundation
Een mousse foundation bestaat nog niet zo heel lang. Mousse is heel licht en luchtig en zit tussen een crème en een poeder foundation in. Het voordeel van mousse is dat het ook heel licht aangebracht kan worden. Mousse is alleen niet zo ideaal voor de droge huid. Daardoor vallen je droge plekken nog meer op.

Minerale foundation
Minerale make-up wordt steeds populairder. Deze producten zijn altijd in poedervorm en kun je het beste aanbrengen met een kabuki kwast. Minerale foundation is perfect voor een gevoelige huid, omdat er geen schadelijke stoffen in zitten en dus minder irriterend zijn.

Poeder foundation
Dit is meer geschikt voor meiden die al een mooie huid van zichzelf hebben. Een poeder foundation maakt het nog net iets egaler. Deze foundation lijkt wel heel natuurlijk, omdat hij niet zo dekkend is. Een poeder foundation is ideaal voor een vette huid.


Ik gebruik zelf meestal vloeibare foundation. Ik heb 2 glanzende op oliebasis en 1 matte op oliebasis, alle 3 vloeibaar. Ook heb ik nog 1 poeder foundation, maar toch vind ik vloeibaar fijner werken. Daarbij heb ik nog 2 mousse foundations. Deze kan ik alleen gebruiken als mijn huid geen droge plekjes meer heeft, want dit zie je meteen. Die mousse gaat op de droge plek zitten waardoor het extra opvalt.

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben gehad! Wat voor foundation gebruiken jullie?

3 opmerkingen:

 1. Handige post!! Zou ook graag eens een minerale foundation uitproberen...

  Petra x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die mousse foundation wil ik ook een keer uitproberen. Handig zo'n post, zo zie en lees je ook de verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn voorkeur gaat uit naar vloeibaar!
  leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.