donderdag 1 juli 2010

Tips voor mooi, gladde oksels na het scheren


Ik had altijd zoveel last van vlekjes, bultjes en wondjes na het scheren van me oksels (en ook bij me bikinilijn). Alles
behalve prettig! Heel lang heb ik gedacht dat het normaal was, dat dat gewoon aan mijn gevoelige huid lag. Totdat ik ongeveer een jaar geleden er klaar mee was. Weg met die bultjes, vlekjes en wondjes. Ik wil mooie gladde oksels, zodat ze gezien mogen worden!

Ik kocht een nieuw scheermesje en begon met een scheergel voor gevoelige huid te gebruiken. Dit werkte eigenlijk vrijwel meteen, alleen schoor ik nog 'oude' bultjes open. Als ik mijn oksels scheer, scheer ik van boven naar onder en rechts naar links. Zo pak je alle haartjes aangezien je oksels haartjes niet in een richting groeien.
Sinds die dag spoot ik nooit meer na het scheren deo op mijn oksels. Dus geen geprik meer, heerlijk!
Ook scrub ik voordat ik begin met scheren, wel een beetje voorzichtig want je oksels zijn kwetsbaar!

Het werd al een heel stuk rustiger, maar het was nog niet mooi en egaal. Totdat mijn vriendin met hét wondermiddel aankwam! Etos na-het-ontharen verzorgende olie. Een hele mond vol, maar werken doet het zeker! Ik smeer dit op alles wat ik heb geschoren. Oksels, benen en bikinilijn. En ik heb nóóit meer last van bultjes.

Dit staat er op het flesje:
De etos na-het-ontharen verzorgende olie is verrijkt met honing en katoenzaadolie en helpt de huid te beschermen tegen uitdroging. Deze olie is geschikt om de huid na het ontharen te verzorgen. Spray de olie op de huid en masseer deze in. De olie trekt snel in de huid en geeft een zijdezacht en soepel gevoel.

En dit kan ik allemaal beamen! Het is een super olie! Ik heb geen idee meer hoe duur die is, maar hij is van Etos eigen merk dus dat kan nooit duur zijn! In het flesje zit 100 ml en ik gebruik hem nu een half jaar ongeveer en dan zeker 3 á 4 keer per week voor bikinilijn en oksels en dan ook nog voor me benen wanneer ik die scheer. En ik hem nu denk ik nog een kwart. Maar als die op is schaf ik zeker weer een andere aan!

Alle tips nog op een rij:
- Scrub je oksels voorzichtig voor het scheren.
- Gebruik altijd een scherp scheermesje, dit voorkomt al een groot deel irritatie!
- Scheer van boven naar beneden en van links naar rechts.
- Schaf een scheergel voor de gevoelige huid aan. Deze werkt namelijk al verzorgend.
- Gebruik na het scheren een verzorgende olie (ik raad de Etos na-het-ontharen verzorgende olie aan)
- En ik heb gehoord dat talkpoeder na het scheren ook zou helpen. Hier heb ik zelf geen ervaring mee.

Het is dus belangrijk dat je goed voor je oksels zorgt. Zo krijg je er mooie, gladde oksels voor terug!

1 opmerking:

  1. Is het nou van rechts naar links of andersom??? Er staan nml 2 verschillende dingen in.. Verder bedankt voor de tips. Welke scheergel en welk messje gebruik je???

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.