vrijdag 24 september 2010

Care For Your...... Nails!

Uit de poll was gebleken dat deze Care For Your... moest gaan over nagelverzorging! In deze categorie vertel ik hoe ik mijn nagels verzorg. De nagels zijn vaak iets wat snel vergeten wordt, terwijl die juist opvallen. Ze lijken misschien klein en onopvallend, maar hoe sexy zijn lange rode nagels wel niet? Bij mij vallen nagels bij andere meiden mij vaak op. Als ze iets voor mij inpakken bij de winkel, als ik afreken bij de kassa, als ik iemand een hand geef, als iemand mij opmaakt, enzovoorts, enzovoorts. Nagels komen vaak in beeld, want je zit een keer aan je gezicht, gaat met je hand door je haar, je geeft iemand iets aan. Je nagels zijn dus eigenlijk de hele dag zichtbaar. En hoe onaantrekkelijk zien afgekloven nagels eruit? Jep, heel erg onaantrekkelijk....

Dus hoe verzorg ik nou mijn nagels? Je handen zijn eigenlijk je visite kaartje en laten je nagels nou net op je handen zitten (of op je tenen natuurlijk). Zorg dus dat je nagels er altijd op en top uit zien. Dit zijn de volgende big no no's!

 • Afgekloven nagels. Ik moet bekennen dat ik ook nagels bijt en het is ontzettend moeilijk om er vanaf te komen, i know! Daarom heb ik kunstnagels genomen. Probleem is weg... Je hebt altijd lange mooie nagels. Dus stop met bijten of neem kunstnagels. 
 • Vuile nagels. Dat is gewoon onverzorgd! Even met een nagelborsteltje onder je nagels en dan ziet het er al een stuk beter uit! 
 • Afgebladerde nagellak. Tja moet ik hier echt nog iets over zeggen? Gewoon big no!
 • Slecht gelakte nagels zijn ook not done. Blijf gewoon netjes binnen de lijntjes kleuren en schiet je uit is dat natuurlijk geen ramp. Dan haal je het even weg met wat nagellakremover op een wattenstaafje. Zorg dat het ook niet helemaal op je nagelriemen zit enzovoorts.
 •  Slecht verzorgde nagelriemen. Deze horen gewoon mooi zacht en soepel te zijn. Dat doet al ontzettend veel aan je nagels. 
 • Lang, kort, lang, kort, lang, kort. Probeer je nagels een beetje op dezelfde lengte te houden. Ook korte nagels zien er verzorgd uit. Zorg ervoor dat je niet 3 lange nagels hebt en 7 korte. Jammer als er een paar afbreken. Vijl de rest dan ook een beetje korter, zodat het verschil minder opvalt. 
Maar hoe voorkom ik deze no no's dan?

Eerst begin ik bij de nagelriemen. Deze zijn zo belangrijk om goed te verzorgen! 
De nagelriem vormt het uiteinde van de nagelplooi. Hij beschermt de nagelplaat tegen het indringen van bacteriën, virussen, schimmels en chemicaliën. Een goede verzorging van de nagelriemen zorgt niet alleen voor mooie nagels, maar je houdt ze daarmee ook gezond! 
Daarom verzorg ik bijna iedere avond voordat ik ga slapen mijn nagelriemen. Mijn favoriete product is Lemon Fluttery van Lush. Voor vele een bekend product. Mocht je dit product niet kennen of toch nog een review van mij erover willen lezen, laat het dan even achter in de comments. Dus als je nagelriemen goed verzorgd zijn, groeien je nagels ook mooier.

Je nagels mooi houden is een kwestie van bijhouden. Zodra de lak er half af is, eventjes opnieuw lakken. Zorg dat je je nagels ook goed bijvijlt. Vijl ze mooi een beetje rond (of net wat je wilt). Ook dat doet weer erg veel aan je nagels.

Dus maak gewoon je nagels schoon, verzorg je nagelriemen, lak je nagels en houd ze bij. En vergeet niet te stoppen met nagelbijten.

 

4 opmerkingen:

 1. Handig artikel! Ik heb echt jaren nagels 'gepulkt', maar nu ben ik er ongeveer vanaf. Alleen mijn linkerduim blijft lastig. Die vinger zat tussen de deur toen ik negen was, maar de vinger/nagel zijn nog steeds heel lelijk.:( Dus dat is het slachtoffer als ik een keertje moet pulken.:P
  Lemony Flutter wil ik heel graag nog een keertje proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een handig artikel! :D
  Ik heb dat áltijd, dat mijn nagellak afgebladderd is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. handig idd, en wat een enge afgebeten nageltjes zeg hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij breken nagels altijd super snel, heb je misschien een tip? Een bepaalde versterkende basecoat/topcoat?
  hoor graag van je!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.