vrijdag 15 oktober 2010

Review: Earth Line Body Oil


Meestal word ik niet zo enthousiast van olie. Het duurt vaak lang voordat de olie ingetrokken is in je huid. En olie veroorzaakt vaak een bende omdat het zo vet is. Toch wilde ik deze olie graag proberen. Zou dit dan de oplossing zijn voor mijn droge huid? 

Eart Line is een 100% natuurzuivere huidverzorgingslijn die het BDIH keurmerk heeft voor gecontroleerde natuurcosmetica. De producten van Earth Line zijn gebaseerd op pure planten- en kruidenextracten en plantaardige oliën.

Ik testte dit product, in de hoop dat dit mijn wondermiddel zou zijn. 
Het Product 
Deze huidolie is voor alle huidtypen en kan ook gebruikt worden als massage olie. Het zit in een leuke doorzichtige fles met een groene ronde dop. Het staat wel leuk tussen mijn andere producten. Aan deze verpakking is wat meer energie ingestoken. De olie is zelf is donkergeel. Voor 200 ml betaal je € 14,95. Geen overdreven dure prijs, maar het is dus ook geen low budget product. 

Wat beloofd het product?
Deze bio huid- en massageolie geeft een fluweelzachte huid en een intens gevoel van rust en ontspanning. Jojoba-, amandel-, macadamia-, tarwekiem- en teunisbloemolie met plantenextracten en vitaminen verfraaien de lichaamshuid. Het stimuleert de bloedsomloop en de celstofwisseling en hydrateert de huid. Het gehele huidreliëf verbetert en littekens, striae en zwangerschapstriemen verminderen.

Van dit plaatje hierboven wordt iedereen volgens mij blij. Geen synthetische stoffen, geen parabenen, geen paraffine, geen kleurstoffen en geen synthetisch parfum! Daarbij is het dus allergie getest, dierproefvrij en heeft het een BDIH keurmerk en bevat het alleen natuurlijke ingrediënten. Wat willen we nog meer? 


Tijdens gebruik
De eerste keer toen ik dit product ging gebruiken, dacht ik: Hoe ga ik hier geen bende van maken. Toen ik de dop eraf draaide zag ik (godzijdank!) een klein gaatje, waardoor de olie eruit kwam. Ik was bang op een groot gapend gat, waardoor er natuurlijk vééél te veel uit kwam. Voor ieder lichaamsdeel moest ik wel telkens opnieuw olie pakken. Wel moest je het snel op je lichaam smeren, voordat het tussen je vingers doorglipt. Op zich trekt de olie best snel in, in vergelijking met andere oliën. Dus dat is wel een pluspuntje. 


Eindoordeel
Ik krijg geen allergische reacties op deze olie, wat ik eigenlijk ook al wel had verwacht. Toen ik de volgende morgen wakker werd, was mijn huid echt heel erg zacht. Alleen de extreem droge plekken blijven wel droog. Maar dit komt natuurlijk ook gedeeltelijk door mijn eczeem. Ik kan eigenlijk niet echt iets negatiefs over dit product zeggen. 

De producten van Earth Line zijn te koop bij de volgende webwinkels:
Derodepilaren.nl/webshop/index.html onder cosmetica/lichaamsverzorging

En voor mijn Belgische bezoekers op: Deze review bevat producten die ik heb gekregen. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed en deze review is 100% eerlijk.

2 opmerkingen:

  1. Dit merk ken ik! Koop je dit niet bij van die homeopathische apotheken?

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.