In mijn vorige artikel vertelde ik jullie wat over SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en over SLES (Sodium Laureth Sulfate). Nadat ik dit artikel geschreven had, vroeg ik mij af hoeveel producten bij mij in de kast stonden die een van deze ingrediënten zou bevatten. Ik probeer SLS en SLES altijd te vermijden, maar dit is ontzettend moeilijk aangezien 90% van de reinigingsproducten SLS of SLES bevatten. Ik deed voor jullie de test en trok willekeurig 10 producten uit de kasten om te speuren naar SLS en SLES! Benieuwd wat ik heb gevonden?
* Nou laten we dan maar beginnen. Product 1 was de Hammam Body Mud van Rituals. Dit product bevat wel een van de neefjes van SLS namelijk Sodium Cetearyl. Wel staat deze als een van de laatste op de ingrediënten lijst. Er zit dus maar heel weinig van dit product in. Dus daar zou ik wel mee kunnen leven.
* Dan een Sanicur Douchegel. Deze staat toch wel bekend voor mensen met een moeilijke, gevoelige huid. Waarom bevat het product dan als 2de op de ingrediënten lijst SLES?
* Aquafresh tandpasta. Ja ook tandpasta bevat SLS wel als 6de op de lijst. Maarja, je stopt het dus ook in je mond.
* Een product van schoonheidsspecialiste. Docteur Renaud Raspberry Cleansing Milk. Dit bevat Sodium Cetearyl Sulfate. Maar wel op het einde van de lijst. Dus ook dat vormt denk ik niet echt een probleem.
* Zelfs mijn nummer 1 favoriete merk gebruikt tot mijn verbazing dit sterke reinigingsmiddel. De Snow Fairy Douchegel van Lush bevat als 2de ingrediënt SLES. Ai ai ai, en Lush verteld altijd dat ze zulke goede natuurlijke producten hebben...
* Als 6de product koos ik een product van Olive. Dit is een schuimende gezichtsreiniger. Dit product bevat als 2de en 3de op de lijst de volgende neefjes: Sodium Methyl Cocopyl Taurate en Sodium Lauroyl Sarcosinate.
* Guhl prachtig lang shampoo. Ook deze valt door de mand tijdens mijn test. Als 2de ingrediënt op de lijst vind je alweer SLES.
* Dan een aroma olie van Yves Rocher. Echt heerlijk voor in bad en dit product komt door de test! Geen SLS, SLES of een van hun neefjes. Top!
* Dan een Dove Douche scrub. Staat ook bekend om hun milde werking voor de gevoelige huid enzovoorts. Maar ook dit product bevat als 2de op de lijst SLES en als 3de ingrediënt vind je nog een neefje.
* Als laatste Vichy, vooral te koop bij de Apotheek dus je zou toch zeggen dat dit product het niet zou moeten bevatten! En ook dit product bevat SLES, maar wel halverwege de lijst. Dus er zit niet zo heel veel SLES in dit product.
Zo zie je maar weer hoeveel producten ik in mijn kast heb staan die SLS of SLES bevatten, zonder dat ik het eigenlijk besefte! Trekken jullie eens 10 producten uit jullie kasten en kijk hoeveel er SLS of SLES bevatten!
Volgens mij hebben vrijwel al mijn producten wel SLS of SLES erin; wat slecht eigenlijk.
BeantwoordenVerwijderenGeweldig artikel!
BeantwoordenVerwijderenwhehe valt opzich nog mee, had het nog vaker verwacht :P
BeantwoordenVerwijderenleuk om te lezen!
BeantwoordenVerwijderenLeuk artikel, maar SLES is wel milder dan SLS en minder 'ernstig'. Vind het jammer dat dat niet terug te lezen is in jouw artikel. Als je op me naam klikt kom je bij een artikel daarover ;).
BeantwoordenVerwijderenLeuke test!
BeantwoordenVerwijderenWel vreemd dat Sanicur toch wel SLS bevat, soms heb je dat met zulke producten, net als de Goeiemorgen Haarlotion van Zwitsal, dat strikt voor baby's is, maar als 2e ingrediënt bevat dat product toch nog wel alcohol, dus voor een grote deel bestaat dt product uit alcohol, niet bepaald fijn voor tere babyhuidjes. Ik ga hierover Zwitsal mailen, ik vind dit echt niet normaal!
Thank you for some other excellent article. Where else may
BeantwoordenVerwijderenjust anybody get that kind of info in such an ideal method of writing?
I've a presentation next week, and I am on the look for such information.
Look at my page cheapest car insurance forum