dinsdag 28 december 2010

Home Made! Avocado gezichtsmaskerVandaag heb ik voor jullie weer een heerlijk Home Made recept! Ook deze keer is dit weer een gezichtsmasker, omdat ik het heerlijk vind om even te ontspannen met een maskertje op! Deze keer maakte ik gebruik van Avocado, omdat ik had gelezen dat deze vrucht erg goed zou zijn voor een droge huid. Ik verzon een recept, maakte een masker en testte het voor jullie! 

Ook voor dit masker heb je niet veel nodig en het zijn veel ingrediënten die je vaak al in je keukenkastjes hebt staan. Het enige wat ik heb moeten kopen was de avocado zelf. Je hebt nodig:
* halve avocado
* vloeibare honing
* olijfolie
* een schaaltje
* een vork


Snij de avocado door midden en verwijder de pit en de schil. Doe de helft van de avocado in het schaaltje en prak het met je vork. Avocado is een hele zachte vrucht en is dus makkelijk te prakken. Als de avocado klein geprakt is voeg dan 1 eetlepel vloeibare honing toe en een scheutje olijfolie. Mix dit allemaal goed door elkaar.


Uiteindelijk ziet je masker er zo uit en kun je het aanbrengen op je gezicht. Het masker brengt wel lastig aan doordat je de avocado nooit helemaal fijn geprakt krijgt. Het zijn dus allemaal kleine brokjes. Ik adviseer ook om het masker boven de wasbak op te doen zodat niet heel je vloer onder avocado zit. Als het masker eenmaal zit dan blijft het ook zitten. 


Het masker ziet er ook niet zo lekker uit op je gezicht. Van ver af leek ik net Shrek. Na 15 minuten haalde ik het masker met veel water en een washandje er vanaf en voelde mijn huid zo zacht als een baby! 

De geur van het masker is iets minder. Ik hou gewoon niet van de geur van avocado. Verder werkt het masker wel goed voor mijn droge huid. Het brengt dus niet zo makkelijk aan, maar het werkt wel goed! Ik zal het masker zeker een keer opnieuw maken! 

Wat voor Home Made recept willen jullie de volgende keer? Een scrub, gezichtsmasker, haarmasker of misschien iets totaal anders? Laat het mij weten! 

9 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n home made masker! Ik zou nog wel een scrub willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er...grappig uit ^^ Lijkt me wel fijn, alleen heb ik geen droge huid. Maargoed, een haarmasker lijkt me wel leuk om de volgende keer te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, leuk zo'n masker ;)
  Ik wil ook wel eens een selfmade scrub zien.
  Lovee, ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit heb je gewoon van beautylab. Staan precies dezelfde ingrediënten. Dus je hebt het niet zelf verzonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ben wel benieuwd naar een home made scrub :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahah geweldig! En stiekem eten.. avocado is heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik houd ook van DIY-beauty, zou er meer artikels over willen lezen :)
  Over scrub misschien? :) Of over shower jellie? Op www.craftbits.com vind je veel home-made recepten, onder andere badproducten en shower jellies!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.