woensdag 29 december 2010

Review: MAC Fluidline Eye-line Gel


Na drie jaar mijn oude vertrouwde Hema eyeliner te hebben gebruikt besloot ik om eens iets anders te gaan proberen. Ik wilde graag een eyeliner van MAC. Dus ik ging naar een MAC winkel om mij te laten informeren. Ja en dan kom je daar en moet je kiezen uit 10 verschillende soorten eyeliners... Poeh! Maar ik heb ze gewoon uitgeprobeerd en kwam uiteindelijk uit op de Fluidline Eye-line gel. Benieuwd wat ik ervan vind? 
Ik breng deze eyeliner aan met een Angle brush en dat was voor mij erg wennen. Mijn Hema eyeliner heeft een lang wiebelig kwastje dus het was een hele omschakeling. Op het begin greep ik toch nog snel naar mijn Hema eyeliner, maar tegenwoordig heb ik de Angle brush zo onder de knie dat ik vliegensvlug klaar ben. 


Het Product
Het product heeft dezelfde uitstraling als alle andere M.A.C producten. Een simpel wit potje met een zwarte deksel en met zwarte letters staat er M.A.C op de voorkant. Het ziet er erg chique uit vind ik. Ik koos voor de kleur Blacktrack, gewoon een zwarte gel eyeliner. De producten van M.A.C zijn toch redelijk prijzig. Als ik het goed heb betaalde ik € 18,- voor deze eyeliner. Wel is het product erg zuinig in gebruik dus je doet er wel lang mee. 


Tijdens gebruik
De eyeliner is best zacht dus het product komt makkelijk op je kwast. Als je eenmaal gewend bent om het met een kwast aan te brengen gaat het super snel. Je kunt hele mooie strakke lijnen trekken en de eyeliner droogt ook snel op als je het op hebt gedaan. Ik kreeg een tip van een van de medewerkers uit de MAC Store. De gelliner droogt snel uit, dus tijdens gebruik zet je het potje op zijn kop op je tafel. De eyeliner blijft gewoon in het potje zitten, maar er komt dus geen lucht bij. Zo hoef je niet de dop er weer op te draaien en vervolgens weer eraf te halen als je je andere oog gaat doen. Ik zet het nu automatisch op zijn kop neer als ik mijn ogen aan het doen ben. Zo weet ik zeker dat het niet uitdroogt. 


Eindoordeel 
Ik ben ontzettend blij met mijn MAC eyeliner en gebruik het echt dagelijks. De eyeliner is alleen niet zo zwart als mijn Hema eyeliner. Bij sommige looks vind ik een glimmende en gitzwarte eyeliner mooier. Deze eyeliner is wel heel mooi bij neutrale make-up en komt net iets minder hard over dan een vloeibare eyeliner. Op zich blijft de eyeliner goed zitten, maar soms geeft die toch af en krijg ik zo'n zwarte rand in mijn crease. Denk dat ik dan toch teveel gebruik of een te brede lijn trek. 

De service in de MAC winkel is echt top! Een nadeel is dat je alles moet vragen. Je kunt namelijk niet een product pakken en afrekenen bij de kassa. Alle producten hebben ze achter liggen. In de winkel liggen alleen maar testers. Maar er zijn genoeg mensen in de winkel die je willen helpen en ik moet zeggen dat ze mij ontzettend goed geïnformeerd hebben. 

Cijfers
Product 9/10
Verpakking 9/10 
Prijs 6/10 
Gebruiksgemak 8/10

Eindcijfer 8

MAC heeft maar een beperkt aantal winkels in Nederland. Er zit een MAC winkel in Amsterdam en je kunt het in de Bijenkorf kopen. In Rotterdam en Maastricht kun je het ook in de Bijenkorf kopen. De Douglas in Utrecht verkoopt ook MAC. In België zit een MAC store in Antwerpen. De MAC Store is wel een bezoekje waard! 

Voor fashion artikelen kijk een op onze fashionblog: fashionheaven.nl  

3 opmerkingen:

  1. De fluidline lijke me echt heel erg fijn! Ik hoor er veel lovende dingen over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me een hele fijne fluidline!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoor hier ook veel goeds over. Maar het is een van de duizend dingen die ik wel wil hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.