woensdag 1 december 2010

Sabon, ken jij het?Ik heb mij in een hoekje zitten schamen toen ik laatst met Dominique van fasionheaven.nl sprak. Ik was weer voor de zoveelste keer aan het praten over mijn favoriete producten van Lush. Ineens vraagt ze aan mij of ik Sabon ken? Ik kijk haar echt heel dom aan, Sabon? Zij kijk mij op haar beurt weer verbaasd aan omdat ik het niet kende. Volgens Dominique is Lush ontstaan na Sabon en heeft Lush het een beetje gekopieerd. Sabon is eigenlijk een luxere Lush. Ik besloot research te gaan doen, omdat als er iemand fan is van dit soort winkels en producten dan ben ik het wel! 

Dus.... kende jij Sabon al?
Ik besloot langs te gaan in het filiaal in Den Bosch. Er zat dus gewoon een Sabon bij mij in Den Bosch en ik kende het gewoon niet! Nog een reden om mijzelf te gaan schamen. Als je binnenkomt word je meteen verwelkomd door een heerlijke geur. Een heerlijke luxe geur. De hele winkel straalt meer luxe uit dan Lush. Dit is dan ook wel weer in de prijzen te zien. De producten zijn toch iets duurder dan bij Lush. Volgens de verkoopster was de gemiddelde leeftijd van bezoekers hier ook hoger dan bij de Lush. De winkel is heel rustig en overzichtelijk. In het midden staat een wastafel met alleen maar heerlijke suiker scrubs in verschillende kleuren eromheen, die je meteen uitnodigen om ze te proberen. Natuurlijk probeerde ik er een uit en het voelde heerlijk! Ik heb de geur nog een lange tijd geroken op mijn handen. 


Dit zegt Sabon over zichzelf
Sabon Bath & Bodycare laat jou optimaal genieten van hoogstaande producten, gemaakt van verfijnde ingrediënten die precies doen wat jouw huid nodig heeft. Luxe verwennerij voor je hele lichaam. Heerlijk ontspannen en de tijd nemen voor jezelf. Droom weg bij de heerlijke geuren, ontspan met een uitgebreid warm bad en geniet urenlang van je superzachte en gezonde huid.
Sabon Bath & Bodycare is een wereldwijd concept voor huidverzorgingsproducten, gemaakt van de allerbeste ingrediënten uit de hele wereld: van Edelweiss uit Zwitserland tot mineralen uit de Dode Zee.
Van die ingrediënten worden innovatieve producten gemaakt, geheel gericht op jouw wensen, jouw huid, jouw stemming. Producten die met liefde voor jou gemaakt zijn. Voor het ultieme verwengevoel. Puur natuur kwaliteitsproducten voor een zeer redelijke prijs.
Het fijne van Sabon is dat je alles in de winkel uit kunt proberen. Zo vertelde de verkoopster mij dat ik zelfs een kleine gezichts behandeling kon krijgen. Zo kun je de producten eerst uitproberen voordat je ze ook daadwerkelijk aanschaf. De service in de winkel is echt super en het leuke is dat ook de werkkleding van het personeel me opviel. Ze hadden allemaal hetzelfde aan en de kleding was precies wat de winkel uitstraalde: Luxe.  
Ik ben zeker verrast door dit (voor mij) 'nieuwe' merk. Ik wil hier zeker een paar producten van uitproberen en natuurlijk laat ik jullie dan weten wat ik nu werkelijk van Sabon vind!
Sabon heeft zo'n 31 vestigingen in Nederland, waarnaast nog 13 shop-in-shop bij V&D. Onder andere heeft Sabon winkels in Tilburg, Den Bosch, Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam, Zwolle, Zoetermeer en Scheveningen. Voor mijn Belgische bezoekers is deze winkel te vinden in Antwerpen en Wijnegem. Voor alle vestigingen kun je op de site kijken: www.sabon.nl
Kende jullie de winkels van Sabon al? Of ben ik echt de enige die jaren onder een steen heeft geleefd? 
Foto's zijn gevonden via google. 

Voor fashion artikelen kijk een op onze fashionblog: fashionheaven.nl

12 opmerkingen:

 1. Nee, je bent niet die enige die het nog niet kende, kende Sabon ook niet voordat ik dit artikel las :) Het ziet er echt mooi uit die winkel :) Bedankt voor de tip ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken Sabon wel maar moet zeggen dat ik het veel te duur vind! Dit omdat de producten die er in zitten erg minimaal zijn voor bijv. de 20 euro die je betaald voor een scrub. De scrub is gewoon gemaakt met huis tuin en keukenspullen (zout, olie en geur) en de verpakking maakt het bijzonder,..
  Ik blijf gewoon fan van Lush!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende het ook nog niet. Ik ga ook eens kijken daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik de Sabon binnen stap heb ik echt het idee dat ik in de Hemel terecht gekomen ben :-D De producten vind ik geweldig lekker, maar wel prijzig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent niet de enige zo te lezen Pat!
  Sabon is inderdaad erg duur, voor cadeautjes is het wel leuker dan Lush! Maar voor mezelf toch maar Lush;).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sabon is fantastisch!

  lees komende week op onze blog een review over de bodyscrub van sabon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zit een Sabon in de V&D hier. Ik ben er wel eens geweest met een vriendin maar het zag er gewoon niet aantrekkelijk uit, en de producten roken ook niet zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er nog nooit wat gekocht... het is idd te duur en het ziet er best wel saai uit allemaal :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Even een andere vraag, ik ben op zoek naar een goede en goedkope mascara en gezichtsscrub! Nog aanraders?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mascara van Catrice en gezichtsscrub van de kruidvat. allebei niet duur en toch goede kwaliteit. De gezichtsscrubs van de kruidvat is zelfs uitgekozen tot beste van het jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken Sabon wel, maar heb nog nooit iets van ze gekocht. Na zo'n post wil ik het natuurlijk wel =))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik werk zelf bij Sabon en ik vind het leuk te lezen dat er zo veel interesse is in onze producten.
  Ik heb een paar opmerkingen: ten eerste verkoopt Sabon wel suiker scrub maar daar zijn er maar 2 van, ik denk dat jij de scrub gemaakt van zeezout hebt getest met een olielaagje erop

  @Selina Ja 20 euro is inderdaad duur voor een scrub maar het is zeker geen huis tuin en keuken product. Al onze producten zijn geïmporteerd uit Israël de zout scrub is gemaakt van echt Dode Zee zout en er zit verzorgende olie in ook zitten er in de zout scrub geen parabenen. Met een kleine pot van 20 euro kan je makkelijk 4 maanden tot een half jaar doen. Ik zou het gewoon eens proberen in de winkel je bent niet verplicht het te kopen hoor als je gewoon even gezellig in de winkel komt kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.