Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

maandag 31 januari 2011

Sample Freak


Samples, monstertjes, proefverpakkingen.... Je krijgt ze bij de ICI Paris, Douglas, Lush of bij een online bestelling. Je gooit alles in een la en vervolgens...... Niets... Helemaal niets... 

Dat is dus mijn probleem. Ik ben echt een Sample Freak en vind het super leuk als ze na een aankoop mijn tas vol gooien met monstertjes. Ik verzamel ze in een la en vervolgens doe ik er helemaal niets mee. Misschien gebruik ik ze de eerste week 1 รก 2 keer, maar dan vergeet ik ze. En eigenlijk is het zonde want vervolgens kun je het gewoon weggooien, terwijl je met sommigen producten super lang kunt doen.



Ik heb  vooral veel monstertjes van Lush, de verpakking is een plastic bakje wat niet goed sluit en snel kapot gaat waardoor je het dus snel weg kan gooien. Dus als je ze niet snel opmaakt kunnen ze de prullenbak in. 



Dit is het resultaat van een Lush proefje dat te lang ligt. Dit was een soort douche gel die super goed voor de droge huid zou zijn. Nu is het net klei. Jammer want nu weet ik dus niet of het ook echt goed werkt voor mijn droge huid. Met monstertjes kun je geld besparen. Je kan zo miskopen voorkomen, omdat je het product al getest hebt en je weet dat het werkt bij jou. 


Samples zijn ook handig om mee te nemen op reis. Op de bovenstaande foto's die je links een creme van Clinique en rechts een reinigingsolie van Babor. Dit zijn dus 2 goede en dure merken en de proefjes zijn redelijk groot. Dus ga je op reis? Neem het mee in plaats van je fullsize verpakkingen. Zo bespaar je ruimte en gewicht en kun je dus meer meenemen. 


Parfum samples heb ik niet meer zoveel. Een tijdje geleden had ik mij voorgenomen om deze even op te maken, omdat ook deze na een tijdje niet meer lekker ruiken. Degene die ik niet lekker vond heb ik aan mijn moeder gegeven en de rest heb ik zelf gehouden en opgemaakt. Dit is dus het resultaat! Samples die allemaal bijna op zijn. 


Wat ik met mijn parfum sample stash heb gedaan, wil ik ook met de rest van mijn samples doen. Het is zonde om het te laten liggen. Misschien zit er wel een heel fijn product bij die ik echt moet proberen! Dus vanaf nu ga ik mijn sample stash nuttig gebruiken door:
* Samples van handcreme of bodylotion die je eenmalig kunt gebruiken, in mijn tas te gooien. Soms ben ik ergens en zijn mijn handen heel ruw. Tadaaaa ik heb een sample bij. Ik blij, sample op en dus mijn sample stash nuttig gebruikt!
* Grote monstertjes bewaar ik voor wanneer ik een weekend weg ga of ergens ga logeren. Handig dat je niet al je fullsize verpakkingen mee hoeft te sjouwen! 
* Ik ga vaker in mijn sample stash rommelen. Ik heb veel kleine stukjes zeep en jelly's van Lush. Een voor een maak ik ze op. Ik zet ze in het zicht op mijn make-up kastje zodat ik ze niet kan vergeten.
* In plaats van mijn fullsize parfums te gebruiken, moet ik ook af en toe een van mijn samples gebruiken. 

Je samples niet gebruiken is echt zonde. Daarom ga ik ze vanaf nu goed gebruiken. De volgende keer als ik mijn sample stash laat zien dan hoop ik dat die veel en veel kleiner is. Samples kun je nou eenmaal minder lang goed houden, omdat ze vaak niet zo goed zijn verpakt. 

Hoe groot is jullie sample stash en wat doen jullie ermee? Gebruiken jullie ze ook echt of liggen ze vaak in een laatje te verstoffen? 

8 opmerkingen:

  1. Ik heb er jammer genoeg niet zo heel veel )=
    Maar als ik ze heb gebruik ik ze eigenlijk wel gelijk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat heb je veel!!! Heerlijk :D Ik maak die van mij veel te snel op. Bijvoorbeeld voor een review. Alleen parfum-samples en dingen die ik al ken bewaar ik voor op de vakantie. De rest - daar ben ik te nieuwsgierig voor :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jeetje jij hebt echt veel samples!! Ik heb der echt geen 1 volgens mij! en gebruik het ook nooit zo snel..! maar het is wel super handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik verzamel ook teveel voor 'handig op reis', maar ik kan ze beter meteen gebruiken, en op reis gewoon zelf flesjes vullen eventueel, want er zitten volgens bij mij wel wat Neanderthaler samples in mijn collectie :-) In ieder geval ook samples die al enkele vliegreizen hebben meegemaakt... oops. En dan gaan er toch vaak ook weer grotere verpakkingen mee op reis in de koffer. Tja, straks zit ik op mijn zeldzame romantische get-aways met ontploft haar & pukkelwangen, dat risico wil je dan toch ook niet lopen, LOL En thuis ben ik toch teveel een gewoontedier en denk ik er niet aan. Veel leuker om het gelijk te proberen! En ik neem ze altijd mee naar mijn nichtje, die begint net op een leeftijd te komen dat ze dit soort dingen leuk gaat vinden, dus dan verzamel ik ze maar voor haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vergeet ook altijd mijn samples op te maken ;) Maar goed dat je me eraan heb herinnerd, ik ga vandaag es mijn samples uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi there, I enjoy reading through your article post.
    I wanted to write a little comment to support you.
    my web page - latest manchester united transfer news man utd

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey there would you mind letting me know which webhost you're using? I've loaded your blog
    in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
    Can you recommend a good web hosting provider at a fair price?
    Thanks, I appreciate it!
    Feel free to surf my web site ; transfer rumours arsenal 2012

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb eigenlijk vrij weinig samples omdat ik ze dus echt allemaal meteen gebruik... Heb zo al geld uitgespaard door geen miskopen te doen en ik heb gevonden wat goed is voor mijn huid!! Zeker gebruiken dus!!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.