Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

donderdag 6 januari 2011

Verwennerij voor je lichaam!



De wintermaanden zijn grauw en grijs. Het is maar somber buiten, dus echt zin om een frisse neus te halen heb ik niet. Toch moet ik iedere dag die kou weer in. Sjaal over mijn neus en oren en een dikke winterjas aan. Bibber, bibber, bibber. Ik merk dat mijn velletje moeite heeft met de kou, alleen 1x per dag bodylotion is gewoon niet voldoende. Dus wat doe je dan? Organiseer een verwen uurtje (of zoveel uurtjes als jij wilt) voor je huid! En ik kan je nu alvast verklappen dat je de kou buiten zo vergeet als je jezelf zo goed aan het verwennen bent! Benieuwd hoe en wat?
Stop met haasten en stressen! Geniet even van dit moment. Het enige wat je vanaf nu en het komende uur hoeft te doen is voor jezelf zorgen en genieten. Klinkt dat niet hééél verleidelijk? We gaan ieder lichaamsdeel onder handen nemen. Haar, gezicht, lichaam en voeten. Alles wordt lekker verzorgt, zodat ze weer even tegen de kou kunnen. Je kan dit onder de douche doen, maar in bad is het natuurlijk een stuk ontspannender. Laat je badje vollopen met heerlijk warm water. Niet té warm want dat is niet goed voor je huid en vandaag zouden we lief zijn voor ons velletje. Zak onderuit en geniet even van het heerlijke warme water. Ben je klaar voor de grote schoonmaak? Let's Go!




Gezicht verwennerij!
Ik begin meestal eerst met mijn gezicht. Ik haal mijn make-up er al af voordat ik het bad in duik. Eenmaal in bad reinig ik eerst mijn gezicht. Masseer het lekker over je gezicht in plaats van snel..snel...klaar! Ik gebruik 2 producten van Babor. Beide zijn het een soort oliën die je over elkaar moet gebruiken. Perfect voor mijn droge huidje. Na het reinigen pak ik een gezichtsscrub. Toevallig gebruikte ik er vandaag ook een van Babor. Doe dit ook iets langer. Neem er even de tijd voor en geniet er vooral van. Dan is het tijd voor een masker. Pak een masker dat goed bij je huidtype past en breng deze aan. Je kan natuurlijk ook een van mijn Home Made recepten maken. Terwijl het maskertje zijn werk doet, kun jij verder met de rest! 


Lichaam verwennerij! 
Gooi iets in bad wat ook goed is voor je huid. Zo kan je huid lekker genieten en als er ook nog een lekker geurtje aan zit, kan je neus ook genieten. Nadat ik mijn gezicht helemaal gereinigd heb ga ik meestal mijn lichaam scrubben. Deze keer gebruikte ik echt een heerlijke scrub van Sephora die naar Vanille en Crème brûlée ruikt! Dat is dus echt het toppunt van genieten! 




Voetjes verwennerij! 
Ja vergeet die 2 dingen niet die helemaal onderaan je lichaam zitten. Zonder hun kwam je nergens! En ik moet zelf heel eerlijk bekennen dat ik ze vaak vergeet. mijn handen verzorg ik dagelijks, mijn lichaam en mijn gezicht. Maar mijn voeten? Hmmm.. ze worden gedoucht iedere dag met een beetje douchegel. Dus als ik ze doe, zijn ze ook altijd hard nodig! Met een eeltrasp (zo'n vies woord!) haal ik al het eelt van mijn voeten af. Je wilt niet geloven hoeveel je  eraf haalt! Hierna voelen mijn voetjes weer poezelig zacht aan! Love it! Daarna nog een scrubje er overheen en voila! Ook mijn voetjes zijn weer helemaal happy! 


Haren verwennerij! 
Lekker even wassen met shampoo en daarna een verrukkelijk masker erin! Zo kunnen ze even weer bijkomen van alle stijltangen, krultangen, föhnen en natuurlijk de kou! Spoel het goed uit en voel hoe zacht je haren aanvoelen. 


Op naar de laatste loodjes van deze verwennerij...




Gebruik na het badderen een tonic wat de poriën in je gezicht sluit en doe er een voedende crème overheen. Voor je lichaam gebruik je een heerlijke bodylotion of bodybutter. Een Bodybutter is fijn voor de winter aangezien die net iets voedender is! Ik gebruikte mijn nieuwste bodybutter van Sabon. Er komt nog een review over, maar ik kan je al wel verklappen dat die heerlijk ruikt! Een combi van Kiwi  en Mango... Lovely! Dan vergeten we nu niet weer onze voetjes en doen we er nog een voetenbalsem op. Even sokjes aan zodat niet alles vettig wordt. Als laatste je handen. Ik scrub ze vaak met een scrub van Rituals. Deze is speciaal voor je handen en laten een fijn verzorgd laagje achter. Handcrème eroverheen en Lemon Fluttery van Lush op je nagelriemen om die ook nog te verzorgen. Als je wilt kun je nog een serum of iets anders verzorgends in je haar doen. 


Doen jullie dit ook wel eens? Even een grote schoonmaak aan je eigen lichaam? Ik doe het niet wekelijks, maar wel iedere 3 á 4 weken. Zou het eigenlijk vaker moeten doen, maarja weinig tijd helaas. Hoe vaak doen jullie dit?


Voor fashion artikelen kijk een op onze fashionblog: fashionheaven.nl

7 opmerkingen:

  1. Mmm zien er allemaal heerlijke producten uit!
    Ik probeer ook om de x-aantal weken zo'n verwennerij te doen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OMG ik ben wel een beetje jaloers, ik heb geen bad :( Lijkt me heerlijk allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Balen dat ik geen bad heb thuis, anders had ik het allemaal uitgeprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het klinkt als een goddelijke avond... Een bad is een van mijn grootste wensen *zucht* Maar gelukkig lukt het met een douche ook wel. Er hangt bij ons nog een hele oude electrische heater in de douche, die we dus nooit gebruiken, maar als ik erg verkleund ben zet ik die dan weleens aan om uitgebreid de trutten in sauna temperaturen... Slecht voor het milieu, maar wel heeeeel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.