vrijdag 4 februari 2011

Home Made Hair Mayonnaise


Ik heb weer een leuk Home Made receptje bedacht voor jullie. Ik denk dat velen van jullie wel het bekende Hair Mayonnaise haarmasker kennen. Ikzelf heb het nog nooit geprobeerd, maar ik gebruikte het product ter inspiratie. Ik ben namelijk mijn eigen Hair Mayonnaise gaan maken. Ik hoop dat de versie die in de winkel te koop is, iets lekkerder ruikt. Mijn neus werd er niet erg blij van, maar mijn haar wel! Dus bij deze wil ik het recept met jullie delen, zodat jullie ook je eigen Hair Mayonnaise kunnen maken! Leuk, creatief en het resultaat zijn zachte glanzende haren! Dus waar wacht je nog op? 


Laat ik beginnen met de producten die je nodig hebt. De producten hadden wij allemaal al in huis, dus dat is makkelijk. Je hebt nodig:
* 1 ei (ja niet gekookt, en ja dat stinkt)
* Honing
* Olijfolie
* Mayonaise, het liefst volle mayonaise
* Lepel
* Schaaltje
* Bak met heet water
* Douchemuts of zilverfolie 


Laten we beginnen met de ingrediĆ«nten door elkaar te mengen. Sla het ei op de rand van het schaaltje kapot en roer de dooier kapot met een vork of lepel. Doe er 3 eetlepels mayonaise bij en roer dit door elkaar. Voeg dan 1 eetlepel honing toe en 2 eetlepel olijfolie. Meng dit lekker tot een papje. 


De geur is niet echt heel erg lekker, i know... Ik heb het namelijk zelf in mijn haar gehad. Zet het schaaltje in een bak met heet water, maar zorg dat er geen water in je maskertje komt. Als olijfolie warm wordt dan doet het nog beter zijn werk en ook de honing moet goed vloeibaar zijn. Nu kun je het aanbrengen op schoon en vochtig haar. Het is een beetje lastig, aangezien het best vloeibaar is. Masseer het goed in en doe het dan op een staart zodat je niet constant die rauwe eieren in je gezicht krijgt. Doe er een douchemuts overheen of zilverfolie en laat het zo 30 minuten zitten. 


Na 30 minuten kun je het uitspoelen. Daarna kun je wel het beste je haren nog even wassen. Als je haar droog is, dan zul je merken dat je haar zijdezacht is en super glanst. Een echte booster voor je haar. Oke een rauwe ei in je haar doen is misschien niet heel erg lekker, maar als het resultaat goed is.... 

Succes met het maken van jullie eigen haar mayonnaise! 

Wat voor Home Made recept willen jullie de volgende keer zien? En maken jullie zelf wel eens maskertjes of scrubs? 

7 opmerkingen:

 1. Ai, dat klinkt toch niet echt fijn :$

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wha super handig! Jammer van de geur, maarja wie mooi wil zijn, moet pijn... uh ik bedoel stank lijden.. haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaaah, dat klinkt ranzig. Maar ja, alles voor beauty he ;-) Nachtegaalpoep lijkt me ook niet echt yummy...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks voor de tip :). Ga ik snel eens proberen! Wel jammer van de geur.

  xMelissa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke DIY! Ik ga deze DIY zeker een keer uitproberen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.