zondag 27 februari 2011

Review: Sabon Glycerine Zeep 'Lavender'

Ik vond het weer eens tijd worden om een Sabon review te schrijven. Deze keer over de Glycerine zeep genaamd Lavender. Een heerlijk paars zeepje die naar Lavendel ruikt. Vroeger hing ik altijd al met mijn neus in de Lavendel struiken en nu kan ik genieten van mijn eigen Lavendel zeepje.

Laat ik eerst eens beginnen met uitleggen wat Glycerine is. Glycerine wordt gebruikt als vochtvasthoudend middel in zeep. Glycerine is een kleurloze, zware, zoete vloeistof die is afgeleid van natuurlijke oliën en vetten. 


Het Product
De bovenkant van de zeep bevat allemaal Lavendel blaadjes, wat een erg leuk resultaat geeft. Verder is de zeep paars van kleur en ruikt het ook heerlijk naar Lavendel. Het zeepje ziet er leuk uit in mijn zeep stash.  Het is best een flink stuk zeep van ongeveer 100 gram. Daar doe je wel eventjes mee en is dus niet na drie keer douchen op. De geur is niet heel erg overheersend, maar dat vind ik eigenlijk wel fijn. Voor een stuk zeep van 100 gram betaal je € 4,50. Je hebt de Glycerine zeep in meerdere geuren en kleuren. 
Tijdens gebruik
Stap lekker met je zeepje onder de douche en wrijf het tussen je handen. Er komt niet zo heel veel schuim van dit zeepje af en dat vind ik wel jammer. Dan is het toch iets moeilijker om je te wassen. En vaak geeft schuim je ook wel een schoon gevoel. De lavendel stukjes op de bovenkant blijven toch goed zitten. Na een paar douche beurten zullen ze er toch wel een voor een afvallen. Het zeepje gaat wel stug over je lichaam en droogt de huid helaas ook heel erg uit. Ik heb meteen de drang om me helemaal in te smeren met bodylotion. 
Eindoordeel 
Het zeepje ziet er leuk uit en ruikt echt heerlijk. Alleen droogt het mijn huid dus heel erg uit. Erg jammer, want met andere zeepjes heb ik daar toch minder last van. Nu is mijn huid ook extreem droog. Als je een vette tot normale huid hebt dan zul je dit een fijn en lekker zeepje vinden. Dus voor die meiden (en heren) raad ik het wel echt aan. De prijs vind ik prima. Voor die € 4,50 krijg je toch een flink stuk zeep. 


Cijfers
Product 5/10
Verpakking.uiterlijk 8/10 
Prijs 7/10 
Gebruiksgemak 6/10

Eindcijfer 6,5

Sabon producten kun je online bestellen op www.sabon.nl. Maar ook heeft het een aantal winkels in Nederland. Klik hier om te kijken of er een vestiging bij jou in de buurt zit. 


Deze review bevat producten die ik heb gekregen. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed en deze review is 100% eerlijk.

10 opmerkingen:

 1. Mooi zeepje, jammer dat hij je huid uitdroogt. Ik geloof trouwens dat zepen bijna altijd glycerine bevatten en het ongeveer de scheikundige definitie van zeep is (esters van glycerine en vetzuren worden triglyceriden genoemd)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ie je huid uitdroogt, ik vind hem wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer! Want net als die andere, hij ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je huid ervan uitdroogd, maar voor €4.50 zal ik het ook niet snel laten liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm jammer ik herken het wel ik heb 2 zeepjes van sabon en die drogen me huid ook wel wat uit. de zepen van sabon zien er altijd zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er mooi uit maar de werking is dus wat minder.. Voor 4,50 issie dan nog duur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Maccia, ja klopt maar in een Glycerine zeep zit extra veel Glycerine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit, jammer dat hij je huid uitdroogt..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De glycerine zepen van Sabon zijn eigenlijk meer bedoeld als handzepen. Er zijn ook zepen te koop die gebaseerd zijn op olijfolie en kokosolie, dat zijn voedende zepen en daarom ook heel erg geschikt voor mensen met een wat drogere huid. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.