vrijdag 4 maart 2011

Tag: Talking About Beautybloggin'

Ik kwam een super leuke tag tegen die ik graag wilde doen. Ik denk dat veel mensen niet beseffen wat er allemaal bij een blog komt kijken. Maar ook vond ik het erg leuk om de tag van andere beautybloggers te lezen. De vragen gaan dus over bloggen. Hoe ik bepaalde dingen op mijn blog doe en wat ik van bloggen vind. 

Enjoy this Tag! Waarom ben jij een beautyblog begonnen? 
Ik volgde al een tijdje een aantal beautyblogs. Langzamerhand begon ik te denken: Dat wil ik ook! Ik hou van schrijven en ik hou van beauty. Daarom past bloggen perfect bij me! Voordat ik begon heb ik wel eerst gekeken of ik het echt vol kon houden, of ik genoeg verstand had van beauty en ik wilde perse iedere dag een artikel plaatsen. Toen ik bedacht dat dit me allemaal wel zou lukken ben ik begonnen. 
Hoe kom je aan de naam van je blog? Ik heb eigenlijk geen idee meer. Het kwam gewoon zo ineens in me op! Eerst vond ik het niet zo leuk, maar het wendt en nu is Pretty Beauty Land mijn grote trots! 
Hoeveel bezoekers heb je ongeveer? 
Ik zit nu op de 3000 á 3500 per maand. Ik verbaas me er nog steeds over hoe snel dit getal stijgt! 
Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog? 
Dat zijn dan toch de geweldige reacties die je van iedereen krijgt. Mensen spreken je aan over je blog en vertellen hoe geweldig die wel niet is! Natuurlijk zijn al die producten ook geweldig en naar pers evenementen gaan is ook super! Ik kan niet kiezen! Hahaha! 
Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Poeh, dat ligt echt aan het artikel! De ene keer krijg ik er 2 en de andere keer 10. 
Werk je samen met bedrijven? Er zijn redelijk wat die mij producten opsturen. Ik heb helaas met geen een bedrijf een vaste samenwerking. 
Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Dat is met een oude Canon camera. Soms lastig om mooie foto's te krijgen. Tot nu toe lukt het me gelukkig prima. Maar over een tijdje wordt het toch wel tijd voor een professionele camera. Maarja daarvoor moeten we even sparen! 
Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan? Van mijn eigen collectie, van andere blogs, van foto´s, van s´nachts nadenken…
Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie? Misslipgloss, Beautygloss en Beautylab qua schrijfstijl, het bloggen en de prachtige foto's. De zweedse blog Lindas Sminkblogg om haar make-up creaties. Daarnaast inspireren alle bloggers mij wel. 
Krijg je weleens negatieve comments?
Dit komt gelukkig niet zo heel vaak voor. Maar af en toe zit er wel eentje tussen. 
Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Ja, ik update mijn blog iedere dag. Natuurlijk zit er soms wel een dagje tussen dat er geen update komt. Maar dat probeer ik écht te voorkomen. 
Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Het is een standaard layout van blogger.com. Gelukkig zijn er 2 vrienden van me bezig met een layout. Dus binnenkort een hele spik splinter nieuwe website! 
Hoe lang doe je ongeveer over een artikel?
Veel langer dan sommigen mensen verwachten. Ik moet eerst het product fotograferen en daarna de foto's bewerken. Dan het product nog testen. Dit kan 2 weken duren of 2 maanden. Dan uiteindelijk de review nog schrijven. Ik denk dat ik in totaal 2 uur bezig ben per artikel. Natuurlijk zit er soms ook een kort artikeltje tussen die minder tijd kost. 
Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Mijn blog is helaas niet mijn werk. Ik ben wel hard aan het werk zodat Pretty Beauty Land wel mijn eigen bedrijf kan worden. Ik weet dat het ontzettend hard werken is, maar ik wil het gewoon super graag. Het lijkt mij geweldig om met mijn hobby mijn geld te verdienen. 
Heb je  in het echt contact met andere beautybloggers?
Nee, bijna niet. Dat vind ik eigenlijk wel heel erg jammer en zou graag meer contact met andere gezellige bloggers willen. Maar ook dit komt met de tijd denk ik. Als je verder nog vragen hebt, Let me know! 

6 opmerkingen:

 1. Erg leuk om te lezen! Buiten Myrthe (die ken ik dus pas een half jaar ofzo) ken ik ook niemand in het echt, soms inderdaad wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat jij hem ook al hebt ingevult! Leuk om te lezen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is de tweede keer dat ik deze tag lees, vind hem echt heel leuk.
  Super om ook te lezen zo =)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke tag ga hem denk ik ook doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het leuk en interessant om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.