maandag 8 augustus 2011

Pretty Beauty Lands Beauty Tips #10


Ik heb vandaag weer nieuwe beauty tips voor jullie. De tips komen uit het boek Stralend mooi van top tot teen, geschreven door Esme Floyd. Deze keer gaan alle tips over ontharen. Dat doen wij vrouwen nou eenmaal héél vaak. 


Ingegroeide haartjes verwarmen
Wanneer je last hebt van ingegroeide haartjes op de bikinilijn of oksels, kun je hier een warm kompres tegenaan houden om de huid zachter te maken zodat je ze beter kunt verwijderen. 


Niet te lang weken
Blijf niet te lang in bad liggen weken voordat je je wilt scheren. Gebruik ook niet te heet water, anders gaat je huid rimpelen en enigszins opzwellen, waardoor niet goed meer kunt scheren. 

Scrubben voor het ontharen
Om het ingroeien van haartjes te voorkomen, kun je het beste de dode huidcellen verwijderen voor je gaat ontharen. 


Eerst talkpoeder, dan was
Wanneer je thuis wilt ontharen met was, breng je het liefst eerst een laagje talkpoeder aan op het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Het talkpoeder zorgt ervoor dat de wasstrip beter zal hechten zodat je beter kunt ontharen. 

Haarconditioner voor het scheren
Wanneer je scheerschuim op is, kun je een beetje haar conditioner gebruiken om je benen te scheren. Omdat conditioner zacht en glad is, trekt je huid minder  en wordt de huid vanzelf glad getrokken. 

Hebben jullie nog tips die te maken hebben ontharen? Laat het weten in de comments! 

10 opmerkingen:

 1. Handige tips! De tip over het niet te lang weken kende ik nog niet. Ik gebruik altijd haarconditioner voor het scheren, dat werkt inderdaad super goed. Meestal houd ik gewoon een goedkope conditioner apart voor het scheren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tip met talk kende ik nog niet. Handige weetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Ik scrub ook altijd voordat ik ga beginnen met scheren. En ik gebruik eigenlijk nooit een speciale scheergel of schuim, ik gebruik of douchegel of zeep. Eigenlijk het meest zeep, en dan het liefst eentje die een licht vettig laagje achterlaat. Zo gaat het scheren niet alleen makkelijker maar voelen mn benen daarna ook heel zacht aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt handige tips dit! Super bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi bad, op dat plaatje! En handige tips zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Ik gebruikte de talkpoeder altijd op mijn benen en oksels, werkte perfect. Ik ben niet zo goed met een scheermes, geen geduld, sinds kort hars ik mijn oksels en benen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die tip van de talkpoeder moet ik maar eens uit gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.