maandag 10 oktober 2011

Pretty Beauty Lands Beauty Tips #19


We zijn bijna bij deel 20! Wat gaat dat snel zeg. Vandaag dus deel 19 van Pretty Beauty Lands Beauty Tips. De tips komen uit het boek: Stralend mooi van top tot teen, geschreven door Esme Floyd. Vandaag heb ik weer wat leuke tips voor jullie. Enjoy! 

Neem geen hete baden
De gedachte aan een lang, heet bad kan op een koude winterdag zeer verleidelijk zijn, maar wanneer je je huid te veel blootstelt aan heet water, kan ze uitdrogen. Hou daarom je bad en douche liever kort en gebruik warm in plaats van heet water. Neem niet vaker dan één keer per dag een douche of bad.

Van warm naar koud
Begin 's winters met een warme douche maar eindig de laatste 15 seconden met koud water. Wissel warm en koud een paar keer af om je bloedsomloop te stimuleren en om je huid te versterken. Eindig altijd koud. 

Wakker worden met water en citroen
Wanneer je je lichaam 's morgens een flinke stoot energie wilt geven, kun je deze Chinese kruidenremedie proberen. Je zult de afvalstoffen uit je hele lichaam kwijtraken, ook die uit je lever en galblaas. Je lichaam reinigt je bloed op deze manier sneller. Dit betekend dat je de afvalstoffen die verantwoordelijk zijn voor een slechte huid ook eerder kwijt raakt. Voeg een paar schijfjes citroen of een halve kop citroensap aan heet water toe en drink het op. 

Ik heb dit 1 week lang iedere ochtend gedaan. Ik vond het echt smerig om te drinken, maar mijn lichaam reinigde zich echt. Ik moest de hele dag door naar de wc. Terwijl ik normaal niet zo vaak hoef. Wel even doorbijten bij de smaak... 

Vochtcirculatie in huis
 Om te voorkomen dat je huid uitdroogt door de centrale verwarming, kun je kamerplanten in je huis en op je kantoor neerzetten. Wanneer je ze goed water blijft geven, regelen ze de vochtcirculatie in je kamer. Je kunt ook een schaal water op je radiator zetten of een bakje water aan je radiator hangen voor de verdamping. Zorg er verder voor dat je de ruimte waarin je overdag zit voldoende lucht. 

Laat alle tips die je hebt achter in de comments! 

5 opmerkingen:

 1. Dat van de citroensap wist ik al, mijn mams doet dat iedere morgen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zetten wel eens een bakje water op de verwarming, ook goed voor de vochtigheidscirculatie :) leuke tips! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We sometimes put a bowl of water on the heater, the humidity also good for circulation:) great tips! x

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.