dinsdag 24 april 2012

My first Love....Eens in de zoveel tijd (zie 2x per jaar) krijg ik een ingeving en ruim ik mijn hele stash op. Weg met die oude zooi! Alles weer op de juiste plek leggen en vaak wordt mijn stash dan ook weer een paar lades groter om het overzichtelijk te houden. Tijdens het opruimen kwam ik deze palette tegen. Mijn aller, aller, aller, aller, aller eerste make-up palette. 
Oh men, wat heb ik die veel gebruikt! Ik was zo trots op deze palette die ik van mijn moeder had gekregen. Het zat in een fluwelen zakje alá Dior en Chanel. Die na al de jaren helaas kwijt is geraakt. Ik was denk ik 10 was toen ik hem kreeg. Mijn moeder heeft deze van haar werk gehad in 1982. Ja, ik herhaal 1982!  


Ik gebruik deze palette zelf al jaren niet meer, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te doen. Hij is gewoon al 30 jaar oud en nog helemaal intact. Oke, hij ruikt een beetje muf, het spiegeltje hangt los en zit vol met krassen. 
Natuurlijk moest ik de kleuren even swatchen. Ik heb alleen de bovenste rij geswatched, maar die kleuren spreken al boekdelen. Zoals je ziet bevatten ze weinig pigment. De oogschaduws zijn verder van goede kwaliteit. Ze brokkelen niet snel en zijn makkelijk aan te brengen.
Deze palette verdwijnt dus zeker niet de prullenbak in. Deze blijf ik gewoon houden als herinnering aan mijn eerste oogschaduw palette die ik van mijn moeder heb gehad. Nu er nog een mooi plekje voor zoeken. 


Hoe oud is jouw oudste palette? 

8 opmerkingen:

 1. De mijne heb ik toen ik een jaar of 11 was gekregen van mijn moeder, die had hem ook al een tijdje liggen en ik zeurde er al jaren om. Maar ze vond me er te jong van. Uiteindelijk mocht ik hem toch hebben! Heb hem nog wel maar hij is echt mishandelt haha, hoekje eraf, lipgloss vakjes helemaal leeg en de oogschaduw is ook niet meer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vroeger ook zulke palettes ! Ooh nostalgie !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn palette is niet heel oud eigenlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh geen flauw idee, van toen ik een jaar of 14 was denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh wat leuk zegg!! Kan me voorstellen dat je die niet wilt wegdoen! Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh super om zoiets terug te vinden van vroeger! & wat is hij oud, haha.. Alleen super om te bewaren & ik herken me er helemaal in dat je hem absoluut niet weg wilt gooien!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.