Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

maandag 7 mei 2012

De eerste keer.... Naakt!


Voor alles moet een eerste keer zijn! En 22 april 2012 was mijn eerste keer... De eerste keer naar een naakt sauna! Het leek mij echt heerlijk, maar ook zo ongelofelijk eng en ongemakkelijk. Ik verzamelde al mijn moed en reed 200 kilometer voor het prachtige wellness-resort Huize Hölterhof. Benieuwd hoe mijn eerste keer beviel? 



Ja, natuurlijk zag ik allemaal horror beelden voor me. En natuurlijk stond ik er niet om te springen om poedelnaakt rond te lopen. Maar ik wilde het gewoon een keer ervaren! Dus ging ik samen met vriendin Chantal die al wél een paar keer naar de sauna was geweest. Mijn steun en toeverlaat in de sauna!

Huize Hölterhof is een prachtig wellness-resort dat midden in het mooie groene Twentse landschap ligt. Het heeft maar liefst 9 sauna's waarvan de koudste 35°C is en de warmste 100°C. Ook hebben ze een zwambad, een zoutwaterbad, een whirlpool en een dompelbad. Ook zit er een restaurant en een hotel bij voor als je er een hele dag of een heel weekend wilt doorbrengen. Natuurlijk kun je naast alle sauna's ook genieten het beautycentrum, waar je kunt kiezen uit heerlijke massages, gezichtsbehandelingen, manicure, pedicure, de dermalife Spa-Jet of een zonnebank! Genoeg keuze dus!



Maar daar ging ik dus... Helemaal naakt, slechts omhuld met een badjas. En ja die moet een keer uit... 1...2...3 NAAKT! Na 5 minuten liep ik schaamteloos rond in de sauna. Een uur later kletste ik met andere 'naakte mensen' alsof het de normaalste zaak van de wereld was. En na nog een uur had ik het niet eens meer in de gaten. Ik genoot alleen nog maar van de heerlijke sauna's, baden en massages. 

Ik ben er de hele dag geweest. Van 12.30 tot 20.30 en nog had ik niet alle sauna's gehad. Ik zou er gemakkelijk een heel weekend kunnen doorbrengen. Ik ben in 6 van de 9 sauna's geweest, even in de whirlpool en in het zoutwaterbad. Voor het zwembad heb ik niet eens tijd gehad. Ook heb ik nog mogen genieten van een heerlijke Hotstone massage van 55 minuten. Ooh goss wat was dat heerlijk! Mijn vriendin had een hele goede sportmassage van 25 minuten gehad en een pedicure van 30 minuten. We hebben ons echt als een prinses gevoeld! 



Ik vind deze sauna erg betaalbaar. De entree is € 24,95 en de sauna is geopend van 10.00 tot 23.00. Dan kun je gebruik maken van alle faciliteiten. De behandelingen hebben ongeveer dezelfde prijzen als bij een andere sauna. Mijn hotstone massage kostte nu in een actie € 48,95 (normaal € 60,95), de sportmassage kostte € 32,95 en de pedicure € 29,95. Ook de lunch was heel betaalbaar! 

Vind je de behandelingen toch te duur dan kun je natuurlijk ook een geweldige dag hebben zonder massage. Ik vind Huize Hölterhof een echte aanrader. Ik zou er zo weer 2 uur voor rijden! Wat een rust en ontspanning... En mijn angst voor een naakt sauna is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik wil weer! 



Voor meer informatie over Huize Hölterhof kun je kijken op hun website die bomvol informatie staat! 

Ben jij al weleens naar een sauna zonder badkleding geweest? 

5 opmerkingen:

  1. Oh ja, heb ik ook al gedaan ! Idd na 5 min merk je het al niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja in turkije ben ik geweest. leuke artikel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is niks voor mij, hou sowieso al niet van de sauna.
    Wel goed om te lezen dat het uiteindelijk toch meeviel.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat hoor je inderdaad vaak dat het toch niet zo eng is als je denkt. Toch heb ik nog steeds het lef niet gehad om er heen te gaan. :$

    ben bang dat ik letterlijk voor lul loop, maar zo te lezen valt het toch mee.

    is er in een sauna een soort code? Hoe wordt schaamhaar gedragen? wat is zeg maar beetje standaard? Wil niet echt opvallen als ik daar heeen ga. Hebben meeste haar, beetje haar of kaal? ;$

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat je deze stap hebt durven te zetten! Ik ben d'r eigenlijk geen fan van, maar dan denk ik toch vaak; whatever, gewoon gaan! Sowieso ben ik een erge fan van de sauna! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.