maandag 16 juli 2012

Bella Italia


Het afgelopen jaar is een hectisch jaar geweest. Ik rondde de laatste 2 jaar van mijn studie in 1 jaar af en kreeg mijn nieuwe baan bij de ICI Paris XL. Ik wilde er toch even tussenuit, maar dit jaar geen stapvakantie met vrienden, maar een ultieme relax vakantie met mijn ouders, broer en schoonzus in Italiƫ.


15 dagen lang hoefde ik alleen maar de zon te aanbidden, af te koelen in het zwembad en iedere avond lekker uit eten onder het genot van een glaasje Moscato. Verder bezocht ik stadjes met prachtige namen zoals Lazise, Peschiera, Malcesine, Riva Del Garda, Brescia, Verona en natuurlijk Milaan.

Een paar avonden bracht ik door met Dahbi een Italiaan uit het dorpje Peschiera waar onze camping zat. Hij liet mij de bijzondere plekken van het stadje zien en nam mij mee naar de hipste cocktailbar zodat ik kon genieten van mijn Cosmopolitan. Hij leerde mij Italiaanse woorden en ik hem wat Nederlands.Op wat regen en onweer ’s avonds na, was het prachtig weer. Iedere dag tussen de 35 en 40 graden wat natuurlijk wat verbrande lichaamsdelen opleverde. Maar inmiddels is mijn huidje goudbruin gekleurd. Dit is het leven! Doen waar je zin in hebt, slapen wanneer jij dat wilt en gezellig kletsen met de Italiaanse obers die stuk voor stuk charmeurs eerste klas zijn.Naast luieren heb ik ook nog een dagje op een luxe speedboot van vrienden gezeten. Wat op zich ook redelijk lui is… Ik voelde me als een prinses op het water. Bruin worden, zonder dat je doodging van de hitte. Het was prachtig om alle dorpjes vanaf het meer te bekijken, i.p.v. het meer vanaf de dorpjes.Natuurlijk moest ik ook naar het shopping walhalla van Italiƫ, Milaan. Ik ben er nu al een paar keer geweest, maar ik heb nooit meer van de stad gezien dan de winkels en de duomo. Oogkleppen op en shoppen maar! We kwamen met een belachelijke buit terug op de camping.Het internet was helaas heel sloom op de camping, waardoor de website updaten zo goed als onmogelijk was. Maar ik heb niet stilgezeten en lekker in het zonnetje op mijn laptop verder gewerkt aan de website. Omringd door fijne beauty producten die ik in de Italiaanse zon op de foto kon zetten.Ik heb lekker 2 weken uit kunnen rusten en kunnen brainstormen over Pretty Beauty Land. Het was een heerlijke vakantie waar ik weer veel inspiratie op heb kunnen doen. Toch ben ik blij dat ik weer terug ben in Nederland om weer aan de slag te gaan met de website. Als laatste heb ik nog een mini woordenlijst met de Italiaanse woorden die ik heb geleerd. Italiaans is een prachtige taal om te spreken en om naar te luisteren.

Tu Sei Dolce – Jij bent lief
Civediamo – Ik zie je later
Come Stai? – Hoe gaat het?
Come Ti Chiami? – Wat is je naam?
Cin Cin – Proost
Buon Giorno – Goedendag
Arrivederci – Tot ziens
Ciao – Hallo
Grazie – Dank u wel
Prego – Alstublieft
Uno, due, tre, quattro, cinque, sei, sette, otto, nove, dieci – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10


Ik ben weer vol energie om lekker te bloggen. Maar zonder jullie zou Pretty Beauty Land niet zijn wat ze nu is. Ik hoop dat jullie gewoon nog lekker dagelijks de artikelen op de site komen lezen.

Grazie & Civediamo!

3 opmerkingen:

 1. erg leuk om te lezen dat je het zo lekker hebt gehad! je hebt flink je slag geslagen in Milaan zo te zien, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling als je een vrouw bent!
  ik blijf zeker lezen, verheug me nu al op de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah, hele leuke verslag! oeh, italie, supermooie stad! je bent lekker los gegaan in milaan, haha. fijn dat je het leuk had!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk verslag!! heeerlijk zegg!! Heb na de piccs helemaal zin om op vkantie te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.