vrijdag 3 augustus 2012

10x 'Quality Time met jezelf' Tips

De foto's van dit artikel komen van weheartit.com

Heb jij het gevoel dat de dagen te kort zijn en dat je niet eens tijd voor een adempauze hebt? Je zit ingebouwd tussen papiertjes met 'to do' erop en 's nachts zit je hoofd bomvol met ideeën. Schrijf die ideeën op. Schaf een 'to do' boekje aan en schrap de minst belangrijke dingen. Tijd om even wat aandacht aan de meest belangrijke persoon op de aarde te schenken. Ja. Jij! 

Benieuwd hoe ik mijn Quality Time momentjes besteed? 

Iedereen die zegt dat hij/zij geen tijd heeft voor een Quality Time momentje met zichzelf: Bullshit. Soms duurt mijn Quality Time momentje een heel weekend, maar soms ook maar 10 minuten. En 10 minuten mag je echt wel aan jezelf besteden.... 

Doe waar je zin in hebt, al is dit 6 zakken chips leeg eten (ja vergeet je dieet). Tijdens jouw eigen Quality Time is alles toegestaan. Wil jij film kijken? Doe dat. Een fles wijn leegdrinken? Doe dat. Of wil jij een uur wandelen? Gewoon doen. 

Heb jij moeite met Quality Time nemen? Of weet je gewoon niet wat je in hemelsnaam moet doen tijdens die momenten? Dit is wat ik doe!


1. Beauty avondjes - Ik plan meestal eens in de 2 weken een moment die ik helemaal mag besteden aan scrubben, maskers, epileren, harsen en de hele mik mak. Ja, ik kan daar met gemak een hele avond zoet mee zijn. 

2. Film/serie marathon - Altijd al die hele serie willen kijken of die ene film? Download hem of huur hem van een vriend(in) of in de videotheek. Je kan iedere avond een aflevering kijken of een heel weekend in je bed blijven liggen met je favoriete serie. 


3. Quality Time in de auto - Dit klinkt raar, maar ik neem ook mijn momentjes in mijn autootje. Ik zit heel wat uurtjes op de weg en dan vind ik het heerlijk om een cd op te zetten en alle nummers van het begin tot het eind mee te zingen (eerder bleren). Geloof me dat je fluitend de auto weer uitkomt. Beter dan je irriteren aan je medeweggebruikers, al ben ik daar ook erg goed in. 

4. Manicure - Deze Quality Time hoeft niet lang te duren en is gemakkelijk thuis te doen. Ik vind het erg ontspannend om mijn nagels te doen. Lekker 's avonds in bed voordat ik ga slapen of tussen het bloggen door. Even 15 minuutjes me, myself and my nails

5. Mijn paardje knuffelen - Ik ga niet altijd met evenveel zin naar mijn paard, vznwege tijdgebrek. Maar soms plan ik zo'n dagje in dat ik naar mijn paardje ga en niets moet, alles mag. Heb ik zin om te rijden dan ga ik rijden. Wil ik alleen knuffelen dan ga ik knuffelen. Een lange wandeling maken? Aan de wandel dan! Meer een beetje Quality Time met mijn paard, maar het maakt mij erg happy! Heb je geen paard, knuffel dan je eigen dier of leen die van de buurman. 


6. Lees een boek - Ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in een boek. Nee, geen studieboek natuurlijk. Nee zo'n heerlijke roman of een super spannende thriller. Vaak lees ik even voor het slapen gaan. In plaats van piekeren ga ik lezen, waarna ik ontspannen in slaap val. 

7. Skeeleren en sporten - Oke, dit doe ik niet altijd voor mijn plezier. Maar soms heb ik gewoon zin om in mijn eentje op mijn skeelers weg te gaan. Genieten van de omgeving en mezelf uitputten. Ik vind dat sporten ook zeer ontspannend kan werken en het geeft me een goed gevoel (en een goed lichaam). 

8. Doelloze tv programma's kijken - Omdat ik het zo druk heb, kijk ik amper tv. Mocht ik iets willen zien dan zet ik een film of een serie op. Maar soms is het echt lekker om gewoon doelloze programma's op tv te kijken. Jep, in dat rijtje hoort ook icarly thuis.  


9. Mini pauzes - Het is ontzettend goed om tussendoor 10 minuten adempauze te nemen. Plof even met een kop thee op de bank neer en doe even niets... Je zult merken dat wanneer je dit 2 á 3 keer per dag doet, je aan het einde van de dag minder moe bent. En wat zijn nou 10 minuten? 

10. Surfen - Nee niet op het water. Op het internet natuurlijk! Ik kan mij heel goed vermaken met Wishlist maken en rondsnuffelen op Ebay. Ook kan ik uren kijken naar Youtube filmpjes. Het internet brengt zoveel mogelijkheden om te ontspannen. Zolang je het zelf maar leuk vind. Bloggen vind ik natuurlijk ook leuk, maar dat is mijn werk en reken ik dus niet mee als Quality Time. 

Dat waren mijn ultieme Quality Time momenten. Het is zo belangrijk om die momenten voor jezelf te nemen. Soms is het lekker om te doen wat je wilt doen. Zo meteen ga ik lekker mijn paardje rijden. De wind door mijn haar en de avondzon op mijn gezicht. Even alles vergeten, zodat ik morgen weer fris en fruitig kan werken.

Hoe spendeer jij jouw Quality Time momenten? 

7 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ik houd heel vaak Quality time, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven ! Ik hou wel van me-momentjes ! Het liefst spendeer ik dan een hele avond in de badkamer of languit voor de buis met een zak chips, lekker gezond :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel interessant artikel! Leuke blog heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Haha van dat tv kijken komt mij heel bekend voor, ik ben de laatste tijd ook erg druk, mijn tv gaat dan niet eens meer aan en duik ik zo meteen mijn bed in. Mocht ik toch nog even lekker doelloos zitten te zappen van zender naar zender. Dan blijft hij soms ook wel eens op Icarly hangen. :') Erg!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.