Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

donderdag 2 augustus 2012

Sauna Recensie: Kuuroord Ryokan


De foto's in dit artikel komen van hun eigen website

Vanaf vandaag bestaat er weer een nieuw item op de website. Maandelijks kunnen jullie hier een sauna recensie lezen. De sauna's worden van top tot teen gekeurd. Zo wordt er gekeken naar hun faciliteiten, onderhoud, de behandelingen en gastvrijheid. 

De eer van mijn eerste recensie gaat naar Kuuroord Ryokan de Bronsbergen in Zutphen. Een Japans wellness centrum gelegen aan een groot meer. Volgens de website word je bij Ryokan ondergedompeld in eeuwenoude ‘badtradities’ uit de oosterse en met name de Japanse cultuur. En dat wilde ik natuurlijk wel zelf ervaren! 


Sfeer/aankleding
De aankleding was geweldig waardoor er meteen een hele goede sfeer hangt. Je voelt direct de ontspanning en je waant je echt in Japan. De Japanse tuin die erbij zit is simpelweg super. Wij hadden prachtig weer, waardoor je heerlijk kon zonnen in de luxe tuin. 
8 /10

Faciliteiten
5 sauna's (infrarood, 70 graden, 80 graden, 90 graden, Houtkachel sauna)
1 Stoombad
2 Whirlpools
1 Scrub & douche ruimte
Binnen & buiten zwembad
Theetuin
Rust ruimtes
Zwemvijver
Zonneweides
Restaurant + sushibar
7 /10

Onderhoud & Hygiëne
Alles zag er netjes uit, geen mankementen. Ik vind het altijd heel belangrijk dat de sauna er schoon uitziet. Dat was hier tip top in orde. 
8 / 10

Gastvrijheid
Ik vind het prettig als het personeel zich op de achtergrond houdt, maar dat ze er wel zijn wanneer je ze nodig hebt. Dat was bij Ryokan het geval. Snelle, goede bediening. 
7 / 10


Opgieting
Bij Ryokan hebben ze een 'Duo opgieting'. Een goede opgieting is heerlijk, een opgieting die niet goed wordt uitgevoerd is echt een minpunt aan een sauna. Hier wordt de opgieting op een hele leuke manier gedaan. 2 personen nemen je mee op reis door middel van muziek, geuren en een verhaal. Top!
9 / 10

Aantal bezoekers
Persoonlijk houd ik niet van 'massa sauna's'. Ik wil niet hutjemutje op elkaar zitten. Wij waren er op een doordeweekse dag en in de vakantie, waardoor het wel rustiger zal zijn geweest. Precies genoeg mensen. Niet te druk en niet te rustig. 
8 / 10

Evt. Behandeling
Deze keer heb ik geen behandeling genomen
0 / 0


Restaurant
Geluncht  in het restaurant, lekker buiten op het terras. Dat was prima. Niet erg veel, maar wel erg lekker. 's Avonds nog wat hapjes besteld en die vielen een beetje tegen. Deze waren erg simpel. 
6 / 10

Prijs/kwaliteit
Toegang tot de sauna kost € 24,75, prima prijs vergeleken met de grootte van de sauna en de kwaliteit. Lunch is rond de € 15 á € 20,- dus ook goed betaalbaar. 
8 / 10

Gemiddeld 7,6

Wij hebben ons er een hele dag vermaakt, van 12.00 tot 21.00. Wel hadden we geluk met het goede weer. Een groot gedeelte is namelijk buiten. Kou vind ik nooit een probleem, maar als het regent zou ik niet gaan. Op het begin dacht ik dat er te weinig sauna's zouden zijn. Maar we hebben ze allemaal maar 1 keer gehad.  Goede sauna, echt een aanrader. En nog een pluspunt: Ze verkopen hier make-up van het merk Pupa! 


Wellness Centrum Ryokan
Bronsbergen 27
7207 AD Zutphen
T 0575 53 84 20 

De sauna is iedere dag geopend van 10.00 - 23.00 


Welke sauna zou ik volgens jou moeten bezoeken?

5 opmerkingen:

  1. Lijkt me fijn, geen idee waar het ligt maar ik ben dan ook afkomstig uit België :p ! Kan je zelf geen tips geven. Vroeger ging ik vaak naar de sauna, met mn vorige vriend, maar zijn vader was dan ook eigenaar van het complex, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zeg! Leuk dat je steeds weer een review over een ander complex gaat plaatsen :-) super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekker zeg! Dat ziet er echt prachtig uit hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er prachtig uit. Lijkt me ook echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.