dinsdag 11 september 2012

How to do: Glossy Red Lips


Aangezien de vorige foto tutorial bij jullie goed in de smaak viel, heb ik voor jullie een tweede foto tutorial. Verleidelijke glanzende, rode lippen... Dat wil iedere vrouw toch? Maar hoe creëer je nou die perfecte glossy, rode lippen? 


Wat heb je nodig voor deze look:
* Rode lipstick
* Een lippenseel of klein oogschaduw kwastje
* Rode glanzende lipgloss
* Een tissue 


Zoals altijd begin je met schone lippen. Zorg dat ze goed verzorgd zijn. Mocht je last hebben van droge velletjes. Scrub je lippen dan van tevoren en voedt ze met een lippenbalsem. Dep wel de lippenbalsem eraf voordat je begint, anders kan de lipstick gaan 'glijden'. 


Ik breng een lipstick bijna nooit direct van de lipstick op mijn lippen aan. Met een  kwastje kan ik namelijk veel nauwkeuriger werken en je gebruikt veel minder lipstick. Zo doe je veel langer met die peperdure lipstick van Dior. 


Met een kwastje omlijn ik mijn lippen. Ik gebruik vaak geen lipliner, omdat ik nou eenmaal niet van iedere kleur een lipliner heb. Met een lipliner kun je wel preciezer werken. Ik gebruik geen lippenseel, maar een oogschaduwkwast met synthetische haren. Ik vind een lippenseel erg klein en vaak ook te flexibel, waardoor ik minder strakke lijnen kan maken.


Door net buiten mijn natuurlijke lip contour te tekenen, laat ik mijn lippen groter lijken. En iedereen wil graag mooie grote lippen á la Angelina Jolie. 


Daarna kleur ik met het kwastje mijn gehele lippen in. Zorg dat je netjes binnen de lijnen blijft. Bij perfecte rode lippen is het belangrijk dat de lippen strak getekend zijn. Zijn de lijnen niet helemaal strak, dan kun je ze met concealer even bijwerken. 


Hap daarna voorzichtig in een tissue om de overtollige lipstick te verwijderen. Zo komt er ook zo min mogelijk lipstick aan het kwastje van je lipgloss te zitten. 


Pak daarna een donker rode lipgloss. Dit kan er een zijn met of zonder glitters. Dat ligt helemaal aan het effect dat je wilt bereiken. Breng de lipgloss deppend aan en niet wrijvend, anders kun je de strakke lijnen vervormen.  


En daar zijn je Perfect Glossy Red Lips! Onweerstaanbare rode lippen, waar iedere vrouw jaloers op wordt. Perfect om bijvoorbeeld te dragen met een Pin-Up Look. Hier vind je een tutorial om je eigen Pin-Up Look te maken. 


Gebruikte producten
Hema oogschaduwkwast
Clinique High Impact Red-Y to Wear lipstick
Kiko lipgloss nr. 115

Wat wil jij in de volgende foto tutorial zien? 

5 opmerkingen:

 1. Heel netjes gedaan, die kleur staat je ook zo goed.
  Handige tutorial.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, lovely! Ik blijf je haarkleur toch echt ge-wel-dig vinden! Ik zou wel graag willen weten hoe je je wenkbrauwen doet, omdat ze echt gorgeous zijn! Weet niet of je al een browtutorial hebt gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Cynthiiaa: Ik heb vandaag de tutorial voor je opgenomen en komt dus eind deze week of begin volgende week online ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.