maandag 17 september 2012

How to do: Perfect Eyebrows


Ze zeggen weleens ‘de kleren maken de man’. Een nieuw gezegde zou moeten worden 'Wenkbrauwen maken de vrouw'. Wenkbrauwen maken een look echt af en geven je gezicht meer uitdrukking. In de comments is er gevraagd of ik een tutorial kon maken over hoe ik mijn wenkbrauwen doe. U zegt, wij draaien!Wat heb je nodig voor deze look:
* Wenkbrauwpotlood met een wenkbrauwborstel
* Highlighter
* (Eventueel) concealer
* (Eventueel) Concealer kwast


Zoals altijd begin ik met een schone wenkbrauw. Het beste resultaat bereik je met een geëpileerde wenkbrauw. Mijn oogleden heb ik met concealer egaal gemaakt en vervolgens afgepoederd om het te matteren.


Kam eerst je wenkbrauw naar beneden met een borsteltje. Ik wil de lijn namelijk bij de haar aanzet tekenen. Door ze naar beneden te kammen kan ik de haar aanzet duidelijk zien. 


Ik begin met tekenen aan de bovenkant van mijn wenkbrauw. Wanneer ik namelijk aan de onderkant begin met tekenen laat ik mijn wenkbrauw juist zakken. Maar ik wil mijn wenkbrauw liften. Ik zet een punt bij het begin van mijn wenkbrauw. Dan waar ik het hoogste punt wil hebben en vervolgens het laatste punt. Met een lijn verbind ik de punten met elkaar. 


Ik kam de haartjes weer omhoog en zo vervaag ik meteen de harde lijn, zodat de lijn wat natuurlijker oogt.


Ik zet de binnenste hoek wat donkerder aan en maak de hoek mooi recht. Ook de rest van de wenkbrauw kleur ik in. De harde lijnen vervaag ik weer door de wenkbrauw te borstelen.


Als ik een feest heb of een speciale gelegenheid, dan wil ik mijn wenkbrauwen altijd super strak hebben. Je kunt de lijnen strakker maken door met concealer de oneffenheden rondom de wenkbrauwen weg te werken en de lijn ‘strak te trekken’. Zorg wel dat je de concealer mooi vervaagt rondom de wenkbrauw.


Als laatste kun je een highlighter onder de wenkbrauw aanbrengen op het wenkbrauwbot. Hiermee laat je het hoogste punt nog hoger lijken. De wenkbrauw wordt dan optisch nog meer gelift. Dit kan met een glanzende highlighter zoals ik heb gebruikt, of een matte beige kleur. 


Wenkbrauwen zijn op het begin ontzettend moeilijk om bij te tekenen, dus ik hoop dat jullie iets aan deze tutorial hebben gehad. Oefening baart kunst. Voor je het weet heb jij ook perfecte wenkbrauwen!

Gebruikte producten
Hema wenkbrauwpotlood + borstel
Kiko concealer
Zoeva kwast
MAC Shroom oogschaduw


Teken jij jouw wenkbrauwen dagelijks bij? En wat voor tutorial wil jij de volgende keer zien? 

6 opmerkingen:

 1. Handig :) Ik tegen ze niet bij, enkel wenkbrauwgel. Ik ben dan ook erg blij met mijn wenkbrauwen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet ze wel iedere dag bijtekenen want van mezelf heb ik zo goed als geen wenkbrauwen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook mijn lijfspreuk: wenkbrauwen maken de man en wenkbrauwen zijn zusjes en geen tweelingen vind ik ook zo'n goede omdat hoe goed je je best ook doet je krijgt ze haast niet symmetrisch. Mooie brows heb je. Mijn brows zijn weer toe aan een brow job.. gelukkig staat die voor morgen alweer gepland en ja ik werk ze elke dag bij met een oogschaduw van MAC in charcoal brown.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik teken mijn wenkbrauwen eigenlijk nooit bij! Alleen als ik weet dat ik op de foto ga met veel belichting :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik teken ze altijd, mijn wenkbrauwen zijn zooo ontzettend blond dat je ze niet ziet.
  Alleen kam ik ze altijd omhoog en teken eerst de onderste rand en kleur ze daarna in en kam ze weer normaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.