maandag 8 oktober 2012

Review: Clinique Naturally Gentle eye makeup remover


Ik ben een zoektocht gestart naar mijn perfecte oog make-up remover. Dat is echter nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Dit is een van de make-up remover die ik heb getest. De Clinique Naturally gentle eye makeup remover. Dat is best een lange naam voor een remover.....


De make-up remover koop je in een groen doosje. Dit is naar mijn idee totaal onnodig. De rest van de make-up removers van Clinique worden ook niet verkocht in een doosje. De remover zit verpakt in een doorschijnende groene tube. Een beetje klein, want de remover bevat maar 75 ml. Normaal bevatten de make-up removers van Clinique 125 ml. Clinique is een merk dat op allergieën test en is parfum vrij. Perfect voor gevoelige oogjes dus. 


Ik heb altijd remover gebruikt voor waterproof make-up, maar die waren vaak wat vettiger. Deze keer wilde ik dus een andere make-up remover proberen, ook omdat ik bijna nooit waterproof make-up gebruik. De remover is in de vorm van een crème. Een dikke romige substantie. De crème ruikt een beetje naar een zalfje van de dokter. Maar dat komt natuurlijk doordat er geen parfum in zit. De remover kost € 20,80 wat ik toch veel geld vind voor zo'n kleine hoeveelheid. Voor dezelfde prijs kun je ook een remover krijgen met de dubbele hoeveelheid. De andere make-up removers kosten ongeveer hetzelfde, maar dan krijg je 125 ml. 


Ik breng de remover altijd aan op een watje. Volgens de beschrijving kun je hem ook op je handen aanbrengen en dan op de ogen. Daarna verwijder je het met een tissue. dit heb ik één keer geprobeerd, maar dat vind ik niet prettig. Het voelt vies, je handen worden vies en je wordt een echte panda. Ik doe het product gewoon op een watje, maar ik vind dat je erg veel moet gebruiken om je make-up er goed af te krijgen. 

Op zich verwijderd het mijn oog make-up prima, mits het niet waterproof is. Naar mijn idee moet ik toch net iets te hard wrijven, waardoor mijn ogen alsnog lichtelijk geïrriteerd raken. En ik vind dat ik echt teveel moet gebruiken om mijn make-up er goed af te krijgen. Doordat ik zoveel crème moet gebruiken, lijkt het alsof het in mijn ogen gaat zitten zodra ik het watje op mijn oog leg. Niet echt prettig. 


Ik word dus niet helemaal wild van deze remover. Hij verwijderd mijn make-up zoals die moet doen. Maar ik vind dat er weinig in de verpakking zit, daarnaast moet ik ook nog veel gebruiken om mijn make-up er goed af te krijgen en naar mijn idee moet ik soms te hard wrijven. Het is absoluut geen slecht product, maar opnieuw zou ik deze remover niet kopen. 

Cijfers
Product 6/10
Verpakking 5/10 
Prijs 5/10 
Gebruiksgemak 6/10 

Eindcijfer 5,5

Clinique is te koop bij de luxe parfumerie en in hun webshop

Wat is volgens jou de beste make-up remover? 

9 opmerkingen:

 1. Heb er eentje van Biocura, bevalt me prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat hij toch niet zo goed bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad is het veelste prijzig voor een remover.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook niet snel een creme make up remover kopen.. Liever een bi-phase met olie zodat het er lekekr snel af gaat. Ici Paris XL huismerk remover bevalt me goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De reinigingsmelk van Garnier Essentials valt aan te raden, ik ben in ieder geval enthousiast. Het verwijdert oogmake-up goed en er zit een goede hoeveelheid in de verpakking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je niet helemaal enthousiast bent. Heb al wel een aantal producten van Clinique geprobeerd en die bevielen me wel goed. Momenteel gebruik ik een reiniger van Nivea, ook een heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt niet fijn dat je zoveel betaalt en dat die dan alsnog blijft tegenvallen! Ik gebruik er een van Biocura :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jammer dat ie een beetje tegenvalt. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb gewoon tweefasen reiniger (dus ook voor waterproof) van zowel Etos als het Kruidvat, werkt prima, doet wat het moet doen en kost niet meer dan 2 euro...duur genoeg voor een oogmakeupreiniger.

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.