maandag 2 augustus 2010

About Brands: Lush

Fresh Handmade CosmeticsJullie weten inmiddels al wel van mijn Lush verslaving af. Mijn verslaving is eigenlijk pas echt gekomen toen ik het merk beter leerde kennen. Wat hun belangrijk vonden en wat voor ingrediënten gebruiken. We kunnen allemaal een bodylotion bij de Etos halen, maar Lush geeft er een special touch aan. Daardoor kom ik iedere keer weer terug bij Lush. Door dit artikel wil ik jullie in laten zien dat een bodylotion niet een bodylotion hoeft te zijn, maar dat je goed voor jezelf en voor het milieu kunt zijn. Daarbij is Lush gewoon een leuk merk met goede producten!

Geschiedenis
In 1978 verkocht Lushe zijn eerste product aan The Body Shop en startte in 1988 hun eigen bedrijf Cosmetics To Go in Engeland. Daar verrasten zij iedereen met hun unieke, aparte producten. Helaas moest Cosmetics to Go hun deuren sluiten, maar 1994 zijn ze opnieuw begonnen. Zij opende hun eerste winkel in Engeland en deze vestiging bestaat nog steeds. Inmiddels heeft Lush ruim 500 winkels over de hele wereld! En maken hun producten met de hand in fabrieken in UK, Canada, Zuid-Amerika en Japan. Het mooie van Lush is dat de eigenaren de producten zelf bedenken en ontwikkelen. Zij reizen de hele wereld over om ideeën op te doen, waardoor weer een nieuw product ontstaat.

Vers, vers en nog eens vers!
Vaak bestaan producten al jaren als ze bij jou in de badkamer liggen. Lush houdt van versheid en zorgt er dus voor dat alle producten vers zijn! Best fijn om te weten! Zij gebruiken zo weinig mogelijk conserveringsmiddelen en zij vinden het belangrijk dat hun onverpakte artikelen er goed uit blijven zien. De verse gezichtsmasker worden op maandag gemaakt in Engeland en liggen dinsdags in de winkel. Ook hier zitten géén conserveringsmiddelen in en moet je het dus in de koelkast bewaren.

Milieu vriendelijk
Lush denkt goed na over wat goed is voor het milieu. Zij zorgen voor zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Daarom zijn ook veel producten in vaste vorm gemaakt. Zo hoef je het ook niet te verpakken! Dingen die wel verpakt moeten worden zitten in zwarte potjes. Heb je 5 potjes, dan kun je naar een van hun winkels gaan en ze inleveren. Als dank daarvoor mag je gratis een vers gezichtsmasker uitzoeken. Wij blij, milieu blij! Lush zorgt ervoor dat de potjes op een verantwoorde manier worden gerecycled. Toen ik laatst iets in wilde laten pakken bij Lush als cadeau kon dit niet. Ook dit is niet goed voor het milieu. Wél zorgden ze natuurlijk voor een ander veel leuker alternatief! Zij hadden leuke sjaaltjes waarmee ze het product inpakken. Deze kun je dus ook nog om te dragen gebruiken en dus beter voor het milieu!


Dierproefvrij!
Lush test zijn producten op mensen en niet op dieren. Producten moet veilig in gebruik zijn en hiervoor hoeven dieren niet nutteloos gemarteld te worden. Niet alleen hun producten, maar ook de ingrediënten die zij gebruiken zijn dierproefvrij.
Daarnaast is Lush ook nog eens vegetarisch. Sommige mensen maken bijvoorbeeld zeep van dierlijk vet. Al hun producten zijn gemaakt zonder vis, vlees of gevogelte. Daarnaast is Lush ook nog eens 70% veganistisch. Dat betekend dat ze ook geen honing, melk, bijenwas of lanoline gebruiken. Zo houden ze iedereen blij!

Winkels
Lush heeft 6 winkels in Nederland. 2 in Amsterdam, in 's-Hertogenbosch, Haarlem, Den Haag en Maastricht. In België is er een in Luik en in Antwerpen.


Zoals je ziet heeft Lush enorm veel voordelen. En na al deze voordelen, zou je dan niet het liefste naar de dichtstbijzijnde Lush winkel rennen om een product te kopen?

2 opmerkingen:

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.