vrijdag 3 september 2010

Back To School Look


Eergisteren kreeg ik een mailtje van Martine met de vraag of ik back to school artikels wilde schrijven. Dat bracht mij op ideeën dus vandaar dit artikel. Een Back To School Make-up look!
Ik begon na te denken hoe ik mijn make-up op school altijd draag. De school begint altijd begin de herfst weer. De dagen worden weer korter en kouder. Zonder erbij na te denken trek ik automatisch meer bruintinten uit de kast. Zowel in mijn kleding als in mijn make-up. Ook heb ik geen uren meer tijd op mij op te maken, aangezien ik áltijd te laat opsta. Dus moet het een look zijn die makkelijk en snel te maken is.

Deze look kostte me ongeveer 5 minuten. Maar doe je dit voor het eerst dan zal het langer duren. Oefening baart kunst, maar ook snelheid! Ik ben dus met bruintinten gaan werken. Op mijn oogleden bracht ik een hele lichte camel kleur aan. In mijn crease bracht ik een rood/bruine tint aan, zodat ik een mooie diepte kreeg. Met een blending brush liet ik de kleuren mooi overlopen.

Mijn buitenste ooghoeken wilde ik graag donkerder hebben. Dat vind ik bij iedere look mooi. Ik ben eigenlijk verslaafd aan mijn buitenste ooghoeken donker maken. I just love it! Het geeft net dat beetje extra! Dit deed ik met een donkerbruine kleur. Met mijn blending brush bracht ik het meteen aan in mijn ooghoeken. Onder mijn ogen gebruikte ik dezelfde camel kleur als mijn oogleden en de rood/bruine tint.

Mijn lippen zijn heerlijk nude. Eerst heb ik concealer op mijn lippen gedaan en daarna een nude lipstick met daaroverheen een nude lipgloss. Hier komt morgen een artikel over online.

Dan als laatste nog eyeliner om het helemaal af te maken. Ik gebruik altijd de eyeliner van de Hema. Die is zó fijn! Dan een mousse blush van manhatten. Het is een rood/bruine tint. Een hele fijne blush en een mooie kleur. Verder gebruikte ik geen foundation of wat dan ook. Gewoon omdat ik daar geen zin in had. De oogschaduw die ik gebruikte komen uit mijn 88 shimmer en 88 matte palette.

Dit is dus mijn Back To School look. Lekker naturel, maar wel opvallend. Mensen mogen zien dat ik oogschaduw draag en wat ik met make-up kan. Als jullie nog leuke back to school looks hebben dan zie ik die graag! Daar ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar. Martine bedankt voor de tip!

5 opmerkingen:

 1. Mooie look.
  En leuk dat je mijn naam er in noem.
  Ga ja ook nog een make-up tasje maken??
  Dit zijn links van foto's met mijn look
  http://i975.photobucket.com/albums/ae237/xMartJuH/DSCI0019.jpg
  http://i975.photobucket.com/albums/ae237/xMartJuH/DSCI0025.jpg
  ik heb eigenlijk alleen mijn ogen gedaan, want verder gebruik ik geen blush, lipgloss/lippenstift. om de dag gebruik ik wel foundation. maar niet op deze foto's.


  OXOX Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Patty,

  heel mooi, ik ben helemaal hotel-de-botel op deze look. Nu zit ik met twee vraagjes. zijn er ook make-up te verkrijgen die lijken op pennen en potloden zodat mijn school-look er meer uitkomt als ik in de klas zit? en bestaat er ook een back to work look?

  xxx
  Anoniempje

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.