Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

donderdag 23 september 2010

Review: Dermaviduals Vitamine Masker


Ik ben gek op merken die nog niet zo bekend zijn. Vaak zijn dit hele fijne producten met tenminste nog een betaalbare prijs! Ik was vooral op zoek naar een product voor mijn droge en gevoelige huid. Er zijn ontzettend veel meiden die een droge huid hebben en niet goed weten hoe ze ermee om moeten gaan. Voor een droge huid is het ontzettend moeilijk om een goed product te vinden. Dit product kreeg ik opgestuurd van Dermavaduals. Ik kreeg er een leuke informatieve brief bij en wilde jullie graag kennis laten maken met dit merk en product. 

Dermaviduals staat voor een lijn van hoogwaardige, dermatologische huidverzorgings en verbeteringsproducten, welke uitsluitend via professionals (schoonheidsspecialist) en de website verkrijgbaar zijn. De producten zijn dierproefvrij en hypoallergeen.


Structuur en samenstelling van de Dermaviduals DMS producten komt overeen met 
 de natuurlijke samenstelling van de huid. 
Uw huid krijgt wat het nodig heeft, namelijk
 1.  natuurlijke bescherming van huidbarriere 
(door ceramide en phosphatidylcholine) en 
 2.  
natuurlijke verzorging voor een optimale vochtbalans (door triglyceride, phytosterol en squalane)
 Door de huideigen samenstelling wordt Dermaviduals DMS goed verdragen, snel door de huid 
 opgenomen en 
hebben de producten een langdurige werking. 
 Na gebruik van Dermaviduals DMS voelt uw
 huid weer zacht en soepel aan.
Bron: http://dermaviduals.nl/  





Het Product
Gezichtsmaskers vind ik vaak hele fijne producten. Je kunt even lekker ontspannen en daarna voelt je huidje super zacht en schoon. Dermaviduals heeft een vitamine masker. Hierin zitten de vitamines:
  • A, beschermt, onderhoud en repareert.
  •  C, zorgt voor je imuumsysteem, groei, reparatie.
  •  E, versterkt heling en reparatie en voorkomt beschadiging van cellen. 
  • D-panthenol, werkt vochtinbrengend, maakt soepeler, elastischer, voorkomt veroudering en helpt tegen irritaties. 
Verder naar de verpakking. Het zit in een simpele wit flesje met een pompje. Het pompje werkt een beetje stroef, maar is wel hygiënisch! Dus daarvoor wil ik wel een keer harder pompen. 1 keer pompen is genoeg voor je hele gezicht. Maar vaak gebruik ik het ook nog op mijn hals. Er zit een simpele etiketsticker op, maar is wel overzichtelijk. Er staan ook duidelijk de ingrediënten op. 


Ik heb me eventjes verdiept in de ingrediënten en er een paar voor jullie opgezocht
  • Capric Trichlyceride: Vetzuur-ester van plantaardige glycerine en caprylzuur (vetzuur uit kokosolie). Dit werkt huidverzorgend.
  • Pentylene Glycol en propylene glycol: Vochtvasthoudend middel voor de huid.
  •  Hydrogenated Lecithin:Geharde Sojaolie, Emulsifier en maakt de huidstructuur glad.
  • Sorbitol: Suiker verkregen uit maïszetmeel, vruchten of zeewier. Verzacht de huid en houdt de vochthuishouding op peil.
  • Tocopheryl Acetate: Ester van tocopherol en acetic acid (azijnzuur), wordt gebruikt als anti-oxidant om vrije radicalen te binden en voor celvernieuwing.
  • Butyrospermum Parkii (Shea Butter): Vetzuur glycerine van de Afrikaanse Shea noot. Verzacht en verzorgt droge, beschadigde huid.
Zoals je ziet allemaal huidverzorgende ingrediënten! 


Dit gezichtsmasker kost € 19,90 voor 50 ml, wat ik op zich best prijzig vind. Maar daarin tegen is het wél hypoallergeen en dierproefvrij! Hypoallergeen betekend dat er weinig tot geen kans is op allergische reacties. 



Tijdens gebruik
Zoals ik al zei is het pompje een beetje stroef. Vaak is een masker erg dik, maar deze is juist heel vloeibaar. Je kan het fijn over je gezicht verspreiden en dan masseer ik het altijd even een minuutje in. Vervolgens laat ik het 15 minuten inwerken. Soms wat langer als ik toch lekker in bad lig. Op de droge plekken trekt het masker heel snel in. Dan doe ik er nog een beetje bij op die plekken. Na 15 minuten dep ik de restjes van het masker af en laat ik het gewoon als nacht crème zitten. Ik vind het daar voedend genoeg voor. 



Eindoordeel 

Het product irriteert niet. Vaak heb ik dit wel bij maskers. Toch hydrateerd dit masker voor mijn extreem droge huid niet genoeg. Mijn voorhoofd en slapen blijven toch nog droog. Wél is het minder droog dan voor het masker. De rest van mijn gezicht voelt 2 tot 3 dagen zijdezacht aan. Ik raad dit product aan voor mensen met een normale tot droge huid. Voor mensen met een extreem droge huid ben ik nog meer producten aan het testen. Wel een fijn product die ik 1 tot 2 keer in de week gebruik. Aan de verpakking en pompje zou dus nog wel het een en ander verbeterd mogen worden, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk toch om de inhoud. 



Cijfers
Product 7/10
Verpakking 6/10 
Prijs 6/10 
Gebruiksgemak 7/10

Eindcijfer 6,5


Dit product is online verkrijgbaar op Dermaviduals.nl. Het bestellen is een beetje anders dan normaal. Als je op bestellen klikt in de linkerkolom dan kun je bovenaan de categorie aanklikken. Dit masker staat onder gezichtsverzorging. De andere producten van Dermaviduals zijn ook zeker het kijken waard. Ik kreeg monsters mee van Dermaviduals High Classic basiscrème, ook deze werkt erg fijn. 



Deze review bevat producten die ik heb gekregen. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed en deze review is 100% eerlijk. 

5 opmerkingen:

  1. Ik heb wel wat droge plekjes (bij me neusvleugels), maar zal je dit dan ook plaatselijk kunnen gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Ellen, ja dit zou je ook zeker plaatselijk kunnen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw super lang (en goed) artikel! Ben benieuwd naar het product

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een duidelijke uitleg van alle ingrediënten.Ik heb dit product voorgeschreven gekregen omdat ik eczeem in mijn gezicht heb.Ik ben benieuwd want mijn vorige creme zorgde voor een eczeem explosie in mijn gezicht.

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.