Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

maandag 8 november 2010

Care For Your.... Lips



Je lippen hebben het zwaar te voortduren. Ze worden constant blootgesteld aan alle invloeden van buitenaf. Je gebruikt ze om te drinken, maar ook om te zoenen. Je praat ermee en je trekt er gekke bekken mee.  Kortom: je lippen moeten er altijd goed verzorgd uitzien! Ze moeten altijd kissable zijn!

Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je velletjes en scheurtjes en wat maakt lippen kissable? 
De een heeft grote volle lippen en de andere hele dunne. Degene met de volle lippen hebben al een voorsprong op de dunne lippen. Volle lippen zien er sneller uit om te zoenen. Om dunne lippen groter te laten lijken kun je met lipliner nét buiten je natuurlijke liplijn tekenen. Niet teveel want dat ziet er niet uit. Zo creëer je grotere en volleren lippen. 

Verzorging van je lippen
Je moet lief zijn voor je lippen en ze daarom goed verzorgen met lippenbalsem. Kies een lippenbalsem in je favoriete geur en je wil het de hele dag opsmeren! Naast je lippen verzorgen met lippenbalsem kun je ze ook 2x per week scrubben. Scrubben? Ja scrubben! Zo haal je alle losse velletjes weg en zien je lippen er weer mooi verzorgd uit. Ik gebruik een scrub van The Body Shop en Lush. Dat zijn echte aanraders. Heb je geen lippenscrub? Dan kun je je lippen ook prima scrubben met een tandenborstel. Gewoon zachtjes rondjes draaien over je lippen. Een andere manier om je lippen te scrubben is met suiker! Neem wat suiker op je vinger en scrub hiermee je lippen. Goedkoop en goed! 

Stift en gloss die lippen! 
Hoe kissable zijn schitterende rode lippen? Daarom moet je wanneer jij maar wilt een mooie lippenstift of lipgloss op je lippen doen. Vaak voel je jezelf hierdoor ook beter. Door je lippen een kleur te geven vallen ze meer op. Heb jij mooie volle lippen, dan worden je lippen hierdoor onweerstaanbaar! Heb je smalle lippen? Dan kun je vollere lippen faken door net buiten die natuurlijk liplijn te gaan. Nog een tip om je lippen voller te laten kijken is, doe lippenstift op en breng daarover in het midden van je boven- en onderlip gloss aan. 

Een goede basis voordat je je lippenstift of lipgloss opdoet is lippenbalsem. Hierdoor blijft je gloss of lipstick beter zitten.


Zorg goed voor je lippen en je hebt altijd kissable lippen. Draag vooral in de zomer een lippenstift, gloss of lippenbalsem met SPF erin. Dit beschermt je lippen tegen de uv-stralen van de zon. Ook in de winter kun je dit prima gebruiken. Want ook al is de zon niet zo warm, uv-stralen heb je altijd. 

Wil je weten wat mijn favoriete lipproducten zijn? Kijk dan even naar dit artikel

En heb je je lippen gestift? Stop dan even je vinger in je mond voordat je de deur uitgaat. Dit voorkomt dat er lippenstift op je tanden komt. En niets is zo charmant als dat! 

7 opmerkingen:

  1. Ik scrub me lippen altijd met me tandenborstel. Idd dit is een handig artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn artikel!
    Maar ik vroeg me af, als je elke lippenbalsem smeert, worden je lippen dan niet sneller droog?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Sien, Dat klopt helaas. In lippenbalsem zit een ingrediënt die je lippen afsluit. Niets kan erin, maar ook niet eruit. Als je het dus 3x per dag gebruikt ofzo dan werkt dat laagje dus echt verslavend en maken je lippen zelfs niets meer aan. Hierdoor worden je lippen super droog als je het ineens niet meer gebruikt. Maar af en toe lippenbalsem gebruiken is niet erg. Ik gebruik het 1x per dag (meestal onder mijn lipstick of lipgloss) en ik kan ook prima 1 week zonder lippenbalsem.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Patty, Dankjewel voor het duidelijk antwoord! Nu kan ik gerust af en toe lippenbalsem gebruiken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ Sien: Graag gedaan ;) Daar ben ik ook voor!

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.