maandag 22 november 2010

Een kijkje achter de schermen!

Ik wil jullie graag achter de schermen van Pretty Beauty Land meenemen. Ik wil jullie iedere keer iets anders laten zien. Hoe schrijf ik mijn artikelen? Hoe bedenk ik mijn artikelen enzovoorts. Vandaag wil ik jullie iets anders laten zien!

Als beautyblogger ontvang ik natuurlijk pakketjes van bedrijven en merken. Vaak sturen ze producten of informatie op zodat ik over hun kan schrijven. Vandaag laat ik jullie zien wat ik doe met een pakketje als het bij mij op de deurmat valt! Ik wil wel eerst vermelden dat ik dit niet doe om op te scheppen. Ik wil jullie gewoon laten zien wat ik allemaal mee maak met mijn blog. Artikelen verschijnen niet vanzelf op Pretty Beauty Land! 


Normaal fotografeer ik mijn pakketjes niet hoor, maar voor deze keer wel om het jullie te laten zien. Vaak weet ik wel wat er ongeveer in zit, omdat ik meestal van tevoren al contact heb met de bedrijven. Soms weet ik niet precies wat ik kan verwachten of hoeveel. Soms krijg ik echt kei grote dozen en zitten er 2 producten in. Soms krijg ik een heel klein doosje en zitten er 5 producten in. Pakketjes ontvangen blijft altijd leuk, dus je maakt zo snel mogelijk de doos open (of je hem nou nou kapot scheurt of niet, haha). 


Dit keer was het een pakketje van Olive. Ik wist al wat ik kreeg, maar toch blijft het moment van openmaken altijd leuk. Ik ontvang vaker producten van Olive maar dat maakt het niet minder leuk. De producten zijn vaak goed ingepakt. Deze zijn simpel ingepakt, maar soms zijn ze met lintjes, zakjes en leuk papier ingepakt. Soms halen ze echt alles uit de kast om het zo leuk mogelijk in te pakken! Dat kan ik altijd heel erg waarderen. 


Ik kreeg een bodylotion van Olive en een gezichtsreiniger mousse. Als eerste lees ik de verpakkingen en daarna maak ik ze open en kijk ik hoe het er verder uit ziet. Voordat ik de producten echt ga gebruiken, zet ik ze eerst op de foto. Zo weet ik zeker dat ze er nog netjes uitzien en als ik artikelen ga schrijven dan hoef ik zomaar de foto's erop te zetten. 


Ik heb echt dozen vol met verschillend papier die ik gebruik als achtergrond voor mijn producten. Zo komen de producten leuker over. Ik heb bij deze producten een herfst achtergrond gebruikt, om de wintersfeer er al een beetje in te brengen. Zo zijn de foto's onbewerkt. Soms moet ik wat aan het licht op de foto's veranderen. Zo kan ik ze met een programma donkerder en lichter maken. Ik kan ze ook scherper maken enzovoorts. Uiteindelijk bewerk ik de foto's door tekst erop te zetten. Hieronder het eindresultaat van de foto van de body lotion.


Dit doe ik dus iedere keer wanneer ik producten koop of binnenkrijg. Ik spreek ook met mijzelf af dat ik éérst een foto moet maken voordat ik het product ga gebruiken. Zo weet ik zeker dat het product gewoon goed op de foto komt. En het werkt ook gewoon sneller. Ik fotografeer vaak meedere producten in een keer, anders blijf ik bezig. Zo kan ik ook 's avonds schrijven en zit ik niet met het probleem dat het donker is wanneer ik foto's wil maken. 

Dit was dus mijn eerste artikel hierover. Laat me weten wat jullie ervan vinden en of jullie dit vaker willen! Jullie wil is wet! 

12 opmerkingen:

 1. Bij mij gaat het ook ongeveer zo :)
  Alleen moet ik de producten kopen, ik krijg niks toegestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Beautybooster: Dit komt vanzelf! Gewoon lekker blijven schrijven! Bedrijven en merken komen vanzelf naar je toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt een leuk artikel
  ik wil graag meer weten of "Backstage" bij Pretty Beauty Land.

  XOXO Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ MartJuH Wordt geregeld! Binnenkort komt er een nieuw artikel over mij en mijn blog. Leuk dat je meer wilt lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Pakketjes ontvangen/openmaken is altijd leuk.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk :) Ik dacht alleen dat het interessant voor bedrijven werd zodra je op zn minst 200-300 followers had, maar het valt blijkbaar toch nog mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk om te lezen! Ben wel jaloers hoor op die pakketjes :)
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk om dit zo te lezen!
  Wij als beginnende bloggers hopen op een dag ook pakketjes te mogen ontvangen.
  Super leuk jouw blog!
  Liefs Lara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Lara en Diede: Ik ben ook pas 4 maanden bezig dus ik ben ook nog een beginnende blogger ;)

  @ Pinkfairy: Nee dat hoeft dus niet! Ik heb zo'n 60 bezoekers per dag dus ik ben eigenlijk nog héél klein maar mijn blog blijkt toch interessant genoeg te zijn! ik stond er ook versteld van hoeveel ik nu al kon bereiken met zo'n kleine blog. Als je maar met passie schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, 60 bezoekers per dag en dan al pakketjes. Dat had ik inderdaad ook niet verwacht. Schrijf je de bedrijven zelf aan of mailen ze jou? Leuk om eens een kijkje achter de schermen te zien bij een andere blogger!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.