zaterdag 27 november 2010

Question Time! Lijstje of losgeslagen?


Mijn moeder zegt dat ik mezelf niet in de hand heb en altijd maar alles koop. En tja als ik het geld heb, waarom niet? Met gevolg dat ik aan het einde van de maand met een probleem zit. Maar het is zo verleidelijk om al die mooie dingen te kopen als je bij de ICI Paris binnen staat. Toch zal ik mezelf in de hand moeten houden. Kun jij jezelf in de hand houden?
De Question van deze week
Hoe hou jij jezelf in de hand? Maak je een lijstje met wat je wilt kopen en ga je daar niet buiten? Of ben je echt losgeslagen en stop jij pas als er geen saldo meer op je bankrekening staat? Of op welke andere manier hou je jezelf in?


Ik probeer mezelf in te houden, al is dit echt ontzettend moeilijk. Ik zou eigenlijk eens een lijstje moeten maken als ik de stad in ga met wat ik precies moet hebben en daar moet ik mij aan houden. Ik wil zo graag alles hebben, maar ja een mens kan niet alles hebben! Een stash kun je niet in 1 maand opbouwen, hier moet je jaren over doen en dat moet ik ook beseffen. Ik wil eigenlijk alleen maar meer, meer en meer. Maar ook ik moet mijzelf wel eens in dimmen. Dus tijd voor lijstjes! 


Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan? Zijn jullie verslaafd aan dingen kopen? Of kun jij jezelf makkelijk bedwingen? 

3 opmerkingen:

  1. Ik ben ook verslaafd aan dingen kopen. Bijvoorbeeld als ik ga shoppen dan heb ik de neiging alle spullen uit de rekken te trekken en mee te nemen. Maar meestal probeer ik mezelf in de hand te houden door erover na te denken van; Heb je dat nu echt nodig? Ligt dit over een paar weken ook nog in de winkel? Want dan kan je het later ook nog kopen als je wat meer geld hebt ofzo :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Me verstand en me gevoel! En ja, soms zijn ze het met elkaar eens :P Eerst bedenk ik of ik het echt nodig heb en of het datgene waard is wat ie kost (of het exclusief genoeg is en of ik per se dit product van dit merk wil hebben). Als overal ja op geantwoord is, dan neem ik het. Met enkele uitzonderingen dat ik iets helemaal te gek vindt en het NU PER SE MOET hebben :P Maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Dus nee, geen lijstjes voor mij. Het is juist leuker om iets toevallig tegen te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook verslaafd, maar soms doe ik een no-buy maand. (Die woensdag eeeeeeindelijk is afgelopen!) En dan heb ik weer geld :)

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.