vrijdag 17 december 2010

Review: Bio-Oil


Als eerste wist ik niet zo goed wat ik met dit product moest. Het was een olie, maar je kon het voor zoveel doeleinde gebruiken. Tegen littekens, huidstriemen, pigmentvlekken, verouderde huid en uitgedroogde huid. Je zou het dus als badolie of als bodyolie kunnen gebruiken. Je zou het over je hele lichaam aan kunnen brengen, maar ook lokaal. Bijvoorbeeld op een litteken of pigmentvlek. Uiteindelijk heb ik voor mij de perfecte manier gevonden om het te gebruiken en gebruik ik dit product wekelijks! 

Het Product
Het flesje en de verpakking zien er leuk uit. De olie heeft een beetje een oranje/roze kleur. Ik vind het flesje wel een beetje klein. Er zit 60 ml in, meestal zijn de verpakkingen wel groter. Op de verpakking is meteen duidelijk waarvoor het product is. Dat is wel erg fijn. Bio-Oil bevat PurCellin Oil. Ik kon amper iets over dit ingrediënt vinden op internet. Het enige wat ik kon vinden is dat Het waarschijnlijk een merknaam is. Het is een synthetisch nagemaakte olie van een vetklier van een eend. 


Dan wil ik toch nog even naar de ingrediënten van Bio-oil kijken na de uitkomst van nagemaakte vetklier van de eend. Bovenaan zie je direct minerale olie staan. Het grootste gedeelte is dus minerale olie. Sommigen mensen vinden dit echt een nadeel. Ik met mijn extreem droge huid heb eigenlijk geen keus. Vaak zijn producten met minerale olie de enige producten die helpen. Minerale olie sluiten je huid af. Je huid kan dus niet meer ademen en het vocht wat erin zit blijft ook in de huid. Alcohol Cetearyl staat als 3de op de lijst. Dit is werkelijk geen " alcohol" zoals ethyl of ontsmettingsalcohol, dat op de huid zouden drogen, maar is een emulgerende was die door vettige alcoholen wordt gemaakt en die uit plantaardige bronnen worden afgeleid. Prima dus! Verder vind je dus ook lavendelolie, kamillebloemolie, goudsbloemextract en sojaboonolie. 

Tijdens gebruik
Aller eerst gebruikte ik het als badolie en was hierover zeer tevreden. De geur is prettig, een beetje rozig maar niet overheersend. Vind het ook wel een beetje naar babyolie ruiken. Ik vond het een beetje saai worden om het alleen in bad te gebruiken en toen ik heel veel last van een droge voorhoofd kreeg besloot ik het daar eens te gebruiken. Nu gebruik ik het een paar keer in de week als een soort serum. Ik wil het niet iedere dag doen aangezien het dus je huid afsluit. 

Eindoordeel 
Mijn huid is veel minder droog en in bad is het ook prettig. Of het nu werkt tegen littekens, huidstriemen, pigmentvlekken en verouderde huid weet ik niet. Op internet vind ik ook verschillende meningen. Voor de uitgedroogde huid is het dus wél een aanrader. Daar werkt het super voor. Het verhaal van de vetklieren van de eend zit mij niet helemaal lekker. Een beetje vreemd, sinds ik het weet denk ik er iedere keer aan als ik het gebruik. Misschien iets minder research? 


Cijfers
Product 7/10
Verpakking 8/10 
Prijs 7/10 
Gebruiksgemak 8/10

Eindcijfer 7,5


Bio-oil is verkrijgbaar bij DA, de Tuinen, Etos, Kruidvat en trekpleister. Voor een flesje betaal je € 11,95. 


Deze review bevat producten die ik heb gekregen. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed en deze review is 100% eerlijk. 

Voor fashion artikelen kijk een op onze fashionblog: fashionheaven.nl

10 opmerkingen:

 1. ik hoor altijd veel goeds hierover, maar heb het nogniet geprobeerd. Over de een zou ik niet inzitten: volgens mij zeggen ze juist dat ze een chemische/kunstmatige variant hebben gevonden om de vetklier van de eend te sparen. De eerste doedorants bevatte ook allerlei lichaamssappenmet feromonen er in en nu toch echt niet meer (dacht ik).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer dat het je huid afsluit... wilde hem zelf kopen voor littekens op me gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt best fijn :-) Bedankt voor de review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, ik wist niet zo goed wat het was, dus skipte het altijd. Misschien probeer ik het eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil dit wel hebben, ik heb veel littekens op mijn armen van muggenbulten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik ook savonds vaak een olie om gewoon m'n lichaam mee in te smeren. Werkt net zo goed als bodylotion!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. klinkt als een fijn product!

  hij is nu in de aanbieding bij het Kruidvat!
  €9,95 ipv 11,95

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou het toch liever niet willen gebruiken, vetklieren van een eend op m'n huid smeren, bleeh. en al helemaal niet dat er minerale olie als EERSTE ingrediënt zit, ja dahaag...
  Maar ik vind jou review wel leuk geschreven, kort&krachtig&duidelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb vandaag een flesje gekocht voor mijn dochtertje. Die had vorige week een ongelukje tijdens het buiten spelen, wat resulteerde in een eerste hulp bezoekje en een dichtgeplakte snee op haar wangetje :(
  Nu is het korstje eraf en zie je dus echt een rode streep zitten, helaas.....Maar als ik de tekst mag geloven op het flesje, zal deze olie helpen.....ik ben benieuwd, het ruikt idd erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.