zondag 29 mei 2011

Mijn favoriete mono's!Wanneer ik oogschaduw opdoe, grijp ik altijd naar een van mijn paletten. Waarom? Het is toch handig om meerdere kleuren bij elkaar te hebben. Zo bevat mijn 88 palette verschillende kleuren groen, of blauw, of roze of  grijs. Een mono oogschaduw bevat echter maar 1 kleur. Daarom koop ik een mono alleen als die een super mooie kleur bevat of een hele mooie pigment. Vandaag heb ik mijn favoriete mono oogschaduws bij elkaar gezet voor een artikel. 

Benieuwd naar mijn favoriete mono's?

Ik heb ongeveer zo'n 25 mono's. Dat is vrij weinig vergeleken met de rest van mijn stash. Maar zoals ik al eerder zei, ben ik gewoon meer fan van een palette dan van een mono oogschaduw. Toch heb ik een paar mono's die ik bij bijna iedere look pak. Zij overtreffen gewoon mijn palette, of ze zijn nét iets mooier dan de kleuren in mijn paletten. 
Wat mij opvalt is dat ik de mono's die ik veel kleuren zijn die ik bijna standaard gebruik in een look. Ik heb namelijk 3 prachtige highlighters, 3 kleuren zwart en 1 zilveren mono. Ik begin met de highlighters

Mijn perfecte highlighter is die van MAC in de kleur Shroom. Ik gebruik deze kleur bijna in iedere make-up look. Er zit een hele mooie zachte glans in die er heel natuurlijk uitziet. Dan heb ik nog mijn Sephora highlighter in de kleur Universal Beige 08. Deze kleur is helemaal mat en komt heel licht over op de huid. Echt super mooi! En dan mijn aller nieuwste aanwinst. Deze super glanzende highlighter van Shmink in de kleur Satin is echt prachtig. Het pigment is ook super! Ik gebruik deze soms als highlighter maar soms gebruik ik 'm ook gewoon op mijn ooglid. 
En dan over naar de zwarte en zilveren mono's. Ik ben verliefd op mijn Chanel zwarte oogschaduw in de kleur 12 Tatou. Dit is een hele mooi matte kleur, perfect in bijna iedere look. Dan mijn Lancaster oogschaduw in de kleur 104 misteral mood. Een zwarte kleur met heel een zilveren glans. Het pigment van de volgende mono is echt slecht, maar de glitters zijn top! Mijn Sephora mono in de kleur Starry Sky 07. Deze gebruik ik altijd over een donkere oogschaduw heen. Als laatste een mono van Bourjois in de kleur Argent. Een hele mooie glitterige zilveren oogschaduw. 

Dat waren eigenlijk de mono's die ik vaak pak. De rest van mijn mono's ligt zielig in mijn stash te wachten totdat ik ze een keer opmerk. Een mono moet bij mij echt mijn palette overtreffen wil ik 'm vaak pakken.

Hoeveel mono's hebben jullie? En wat zijn jouw favorieten?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb al mijn mono's gedepot en in een leeg palet gezet, want ik raakte het overzicht kwijt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die laatste van sephora is moooi! ik heb bijna geen mono's..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb eigenlijk best wel veel mono's :) Die highlighters van jou zijn echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van MAC lijken me echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.