maandag 23 mei 2011

Pretty Beauty Lands Beauty Tips #2

 Iedere maandag pik ik een paar tips uit het boek: Stralend mooi van top tot teen. In dit boek staan 1001 onmisbare beautytips en de leukste, handigste en beste plaats ik hier op Pretty Beauty Land. 

Vandaag draaien de tips allemaal om maskers. Ik vind het altijd fijn om even te ontspannen met een maskertje op mijn gezicht. Met deze tips heb je extra veel profijt van je masker. 

Reinig je huid van tevoren
Net zoals je geen vieze vloer zult gaan polijsten, moet je ook geen masker op een gereinigde huid aanbrengen. je zult alleen kunnen profiteren van je masker als je je huid in de gelegenheid stelt om alle ingrediënten goed te absorberen. 


Maak het goed af
Als je geen scrubcrème hebt gebruikt voor je je masker opbracht, kun je het masker het beste verwijderen met een warm, nat washandje waarmee je ronddraaiende bewegingen maakt. dit werkt als een milde scrub en het maakt je huid stralender en schoner. 

Behandel onzuiverheden met een wortel
Een wortelmasker doet wonderen voor de onzuivere huid. Gebruik een kleine, rauwe wortel en rasp deze tot een papje of kook een wortel in een kleine hoeveelheid water en pureer deze vervolgens. Breng het mengsel aan op de onzuivere delen van de huid en laat het 15-20 minuten inwerken. Spoel het af en dep het droog. 


Tissues voor de droge huid
Wanneer je een masker hebt aangebracht op je zeer droge huid, kun je dit het beste weer verwijderen met eentissue zodat een dun laagje vocht achterblijft dat nog een paar uur in kan trekken. Laat echt niet teveel masker achter op de huid, anders raken je poriën verstopt. 


Kenden jullie deze tips al? En hebben jullie zelf nog leuke tips die te maken hebben met maskers? 

6 opmerkingen:

 1. Ik laat meestal een hydraterend masker de ganse nacht zitten zo is mijn huid 's ochtends in topconditie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wist je dat wortels eten heel goed is voor je stem? Mijn logopedist heeft dat verteld. Wortels zijn zo goed voor zoveel dingens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige tips weer, leuk dat je dit doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hola Chica,
  Just came across your blog and I’d like to invite you to take part at my Giveaway (A Lomography Panorama Camera, the Sprocket Rocket).
  Mimi

  Click here to take part

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.