Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

vrijdag 13 mei 2011

Review: Sabon Zonneproducten. Body Sun Protector & Face Cream


Wij genieten heerlijk van dit weer en lopen met zonnebrillen, korte rokjes, blote armen en slippertjes rond. Echt genieten al die zon! We worden langzamerhand allemaal alweer lekker bruin alsof  we al op vakantie zijn geweest! Dit jaar hoef je niet perse naar het buitenland om bruin te worden, maar kunnen we al lekker bruin worden vóórdat we op vakantie gaan! Maar.... heb jij jouw tere huidje wel goed beschermd tegen de zon, zodat jij op een verantwoorde manier bruin wordt? 

Ik testte voor jullie de Sabon zonneproducten. De Body Sun Protector en de Face Cream. Zo kan ik veilig de zon in! Benieuwd wat mijn ervaring is? 




Het Product 
Ik vind dat je aan de verpakking al kan zien dat het product van Sabon is. Het heeft weer dat nostalgische tintje waar ik zo gek op ben. Op beide producten zit een handig pompje. Nee, deze zonnebrand heeft geen spray, maar een pompje. Ik vind dat eigenlijk veel makkelijk, omdat je met een spray vaak alle kanten op spuit. De Body Sun Protector is voor je hele lichaam en bevat SPF 20 en is water resistant. De Sabon Face Cream met SPF 30 is ook waterbestendig. Deze zonneproducten ruiken naar 3 geuren van Sabon, namelijk Patchouli, Lavender en Vanilla. Als je het mij vraagt een perfecte combi! De Body Sun protector kost € 22,95 voor 150 ml. Voor de Face Cream betaal je € 19,95 voor 50 ml. Op de webshop van Sabon kun je ook een set bestellen waar allebei de producten inzitten voor € 34,50. 

Dit zegt Sabon over Body Sun Protector:
Een rijke zonnecrème speciaal voor het lichaam op basis van luchtige ingrediënten. Laat de huid gelijkmatig en goed beschermd bruinen. De vit E en vit C geven zorgen voor een anti-aging werking. De Copolymeren (siliconenolie) zorgen voor een mooie glans! Geparfumeerd met PLV. Gebruiksaanwijzing: Breng de zonnecreme ruim aan op het hele lichaam, een half uur voor het naar buiten gaan voor een optimale bescherming. Herhaal minimaal elke 2 uur en in ieder geval na transpireren, zwemmen en afdrogen. Ingrediënten: Ethylhexyl methoxycinnamate, Benzophenone-3, Octyl salicylate – mix van UVA en UVB filters, Mixed Tocopherols en Ascorbyl Palmitate – mix van vit E en vit C.
Over de Face Cream zeggen ze in principe hetzelfde, maar dan is het voor het gezicht en moet je het niet te dicht rondom de ogen aanbrengen. 



Tijdens gebruik
De substanties verschillen van elkaar. De Body Sun Protector is een dikke witte crème en de Face Cream is juist een hele vloeibare bruine crème. Ze smeren beiden heel makkelijk uit, maar trekken niet zo snel in. Ik gebruik de Face Cream vaak onder mijn dagcrème, dan moet ik altijd wel even wachten voordat ik mijn make-up aan kan brengen. 



Eindoordeel 
Ook over deze producten van Sabon ben ik weer erg tevreden. Ik gebruik ze dagelijks en zelfs mijn ultra gevoelige huidje kan prima tegen deze producten. De heerlijke geur verrast mij nog iedere dag. De prijs vind ik toch redelijk hoog, aangezien ik gewend ben om gewoon Etos zonnebrand te gebruiken. Maar deze kan ik gewoon op mijn gezicht gebruiken zonder dat het irriteert  En zo'n heerlijke geur krijg je weer niet bij een Etos zonnebrand. Ik begin stiekem toch wel Sabon fan te worden! 

Pluspunten:
- De geur is echt heerlijk.
- De verpakking is makkelijk in gebruik.
- Ik vind het fijn dat de Face Cream een hogere beschermingsfactor heeft. - Ook geschikt voor de gevoelige huid.
Minpunten:
- Trekt niet zo snel in.
- Toch een behoorlijke prijs voor zonnebrand. 

Cijfers
Product 8/10
Verpakking 9/10 
Prijs 5/10 
Gebruiksgemak 8/10

Eindcijfer 7,5

Sabon heeft vestigingen door heel Nederland en België. Klik hier voor een lijst met alle vestigingen. Sabon kun je ook online bestellen op www.sabon.nl. Hier kun je ook de Body Sun  Protector en de Face Cream in een set bestellen voor € 34,50. 
Deze review bevat producten die ik heb gekregen. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed en deze review is 100% eerlijk. 

5 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, alleen jammer van de prijs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt zo fijn! Maar het is best duur...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals de rest ook al zegt, jammer van de prijs. Maar als de producten echt zo fijn als je zegt is het wel de moeite waard vindt ik. Zeker die voor je gezicht. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel heel belangrijk, SPF.. niet je handen en hals vergeten!
    Leuk artikel weer Patje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow that was unusual. I just wrote an really
    long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm
    not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say
    excellent blog!

    my homepage - Revitalize Skin Care

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.