vrijdag 15 juli 2011

Hoe en wat? Beauty spulletjes in het vliegtuig


Ik ga een confessie doen: IK HEB NOG NOOIT GEVLOGEN! Ik ben bijna 20 zomers oud (of jong, het is maar net hoe je het ziet) en ik heb nooit een vliegtuig van dichtbij gezien. Alleen op kilometers afstand tussen de wolken. Maar... Dit jaar gaat het gebeuren! Ik ga naar Turkije! Met het vliegtuig! Eigenlijk belande ik al direct in een crisis. Als ik met de auto ga dan heb ik een hele kofferbak die ik vol kan stoppen. Desnoods bouw ik mijzelf in met koffers op de achterbank, maar hoe zit dat met het vliegtuig? Hoe krijg ik het allemaal in 1 koffer?!

Dus ik ben eventjes alle regeltjes opgaan zoeken. Wat mag ik wel meenemen in mijn handbagage en wat niet. Hoe groot mag de handbagage zijn en hoe zwaar mag je koffer zijn? Ga jij ook op vakantie met het vliegtuig? Dan heb ik hieronder alle handige regeltjes onder elkaar gezet. 


 • Je mag geen vuur- en andere wapens meenemen, geen brandbare stoffen of explosieven. Ook chemische stoffen zijn verboden. Maar dat spreekt voor zich neem ik aan.
 • Medicijnen mag je gewoon in je handbagage meenemen, maar je moet wel aan kunnen tonen dat je dit nodig hebt tijdens de reis. 
 • Vloeistoffen/gels zijn verboden in je handbagage, tenzij er maximaal 100ml in een verpakking zit. Ook moeten zij in een afgesloten plastic zakje zitten van max. 1 liter. Deze kun je op het vliegveld krijgen.
 • Alles wat je na de paspoortcontrole hebt gekocht op Schiphol, mag je meenemen in je handbagage. 
 • Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert een eigen maximumgewicht voor je bagage. Als je mee bij hebt dan dat mag dan moet je bijbetalen voor het extra gewicht. 

Ik vind het altijd fijn om goed voorbereid over vakantie te gaan. Helemaal wanneer ik ergens voor het eerst heen ga of als ik iets voor het eerst doe. Control Freak, i know. 

Hopelijk hebben degene die het nog niet wisten er toch iets aan gehad. Ik vind het fijn om zo voor mij de belangrijkste regels op een rijtje te hebben. 

Heb jij al weleens gevlogen? En wat vond je daarvan? Eng of leuk? Ik vind het best spannend! 

7 opmerkingen:

 1. Ik heb nog nooit gevlogen. Maar ik wil het zo graag is doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig! Ik heb ook nog nooit gevlogen, eigenlijk ben ik gewoon nog nooit echt op vakantie geweest... Hoop dat ik ooit nog een keertje met het vliegtuig ga =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig overzichtje! Ik heb al gevlogen, en ik vind het zelf veel fijner dan andere vervoersmethoden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig artikel! In de vliegtuig draag ik nooit make-up door de airco is de lucht erg droog, en mijn huid wordt dat ook daardoor. Daarom smeer ik van te voren altijd een goed vochtinbrengende crème in. De zelfde creme neem ik mee in een travel size potje. Van vliegen kreeg ik in het begin wel oorpijn van door de druk. Ik neem altijd kauwgom om de druk te verminderen, zodat ik geen oorpijn krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg handig, dit had ik net nodig! Ik ga dit jaar ook voor het eerst vliegen en vind het ook best spannend. Ben erg benieuwd hoe ik het ga vinden! :)
  Even een stomme vraag: je mag toch wel gewoon make-up (vloeibare foundation bijvoorbeeld) meenemen in je handbagage?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga dit jaar voor de 2e keer vliegen. Vondt de eerste keer ook heel spannend. Wij gingen op de heenreis met 36 kg (de 2 koffers werden samen gewogen) en terug met 45 kg. (gheheh oeps) Maar hebben toen niks bij hoeven te betalen. Hoorde later dat ze dat vaak op terugreis niet doen omdat mensen anders minder gaan kopen in het land wat dan weer niet goed is voor toerisme enz.
  @ brechtje; Zolang het in een verpakking van 100 ml of minder zit en in het speciale zakje mag je vloeibare make up meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb al 10 keer gevlogen ofzo. 3x naar amerika. 2 x naar nederland en 3x naar curacao.
  Het is echt leuk!
  En je koffer enzo inpakken gaat heel gemakkelijk. Ohja geen zorgen voor vloeibare producten. ik nam ook gewoon deo en shampoo mee in mn handbagage, ze doen er niet moeilijk over.

  veel plezier! xx

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.