maandag 22 augustus 2011

Pretty Beauty Lands Beauty Tips #12


Dit is alweer deel 12 van Pretty Beauty Lands Beauty Tips! Wat gaat dat snel. Ook vandaag heb ik weer nieuwe beauty tips voor jullie. De tips komen uit het boek Stralend mooi van top tot teen, geschreven door Esme Floyd. De vorige keer had ik allemaal leuke tips voor je handen en vandaag voor je voeten! Want ook die poezelige voetjes die de hele dag verstopt zitten, mogen weleens goed verzorgd worden! 

Mooi op blote voeten
Laat je voeten zo veel mogelijk ademen om veelvoorkomende problemen als voetschimmelinfecties te voorkomen. Draag daarnaast zo veel mogelijk sokken van ademende materialen en probeer iedere dag minstens 1 uur op blote voeten te lopen.

Sokken aan
Wanneer je last hebt van een droge en ruwe huid onder je voeten, kun je ze voor het slapengaan scrubben en ze daarna insmeren met vochtinbrengende crème. Trek vervolgens een paar sokken aan zodat je voeten 's nachts zoveel mogelijk vocht op kunnen nemen. Je zult zien dat je voeten bij het wakker worden zo zacht zijn als een babyhuidje. 

Wissel je schoenen  regelmatig af
Draag niet dag in dag uit dezelfde schoenen. Wissel ze regelmatig af, anders wennen je voeten aan een specifiek paar en kun je last krijgen van bepaalde delen van je voeten waar steeds dezelfde druk op komt te staan. Wissel ook om de paar dagen van hakken naar platte schoenen en van puntige naar stompe schoenen. 

Sinaasappel voor je voeten
Masseer je voeten met sinaasappelolie waarmee afvalstoffen en onzuiverheden uit de huid worden getrokken. Sinaasappel is bovendien goed voor het herstel van huidcellen. Wrijf de olie op de bal van je voeten met ronddraaiende bewegingen en masseer richting je hiel. 

Dat waren mijn voeten tips! Heb jij nog leuke tips voor je voeten? 

2 opmerkingen:

  1. Handige tips, die van de sinaasappel voor je voeten lijkt me leuk om te proberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.