maandag 19 september 2011

Pretty Beauty Lands Beauty Tips #16


Vandaag deel 15 van Pretty Beauty Lands Beauty Tips! De tips komen uit het boek: Stralend mooi van top tot teen, geschreven door Esme Floyd. Wat moet je doen als je een kater hebt? Haar dat groen uitgeslagen is, vlekkerige zelfbruiner of een lelijk geworden uitgeknepen puistje? Even wat handige tips voor noodgevallen!


Een kater wegwerken
Alcohol is de grootste boosdoener voor het vochtgehalte in je lichaam en huid. Wanneer jij een kater voelt, zal je huid dit ook voelen. Drink daarom veel water en geen cafeïne, zoete frisdrank en vruchtensap. Help jezelf over een kater heen met een vochtinbrengend masker en veel rust. 

Ketchup tegen een groene verkleuring
Wanneer je blonde haar groen is verkleurd door kaper en chloor van het zwembad, kun je dit gemakkelijk behandelen met een flinke scheut tomatenketchup. Breng de ketchup vanaf de haarwortel aan en laat het tien minuten intrekken. Spoel de ketchup daarna met water uit en je blonde kleur zal meteen zijn hersteld. 


Scrub de vlekkerige huid egaal
Er is maar één echte oplossing voor een oneffen aangebrachte zelbruiner en dat is scrubben, scrubben en nog eens scrubben. Wanneer je daar echter geen tijd voor hebt, kun je eventueel een ontbruiningsmiddel proberen. Het zal de vlekkerige huid enigszins neutraliseren en opnieuw egaal maken. 

Uitgeknepen puistjes
Je hebt een puistje uitgeknepen en nu is je huid rood en ontstoken. Wat nu?! Breng wat antibacteriële zalf aan op het plekje en wacht tot de zal is opgedroogd. Breng daarna concealer aan op de rode huid, maar bedek het puistje pas met poeder als deze helemaal droog is. Anders wordt je poeder korsterig.

Dat waren de noodgevallen tips voor deze week! Wat doe jij bij bepaalde noodgevallen? 

5 opmerkingen:

 1. Handige tips, die met de ketchup kende ik nog niet. Gelukkig nog nooit dat probleem gehad :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi lachen van de ketchup bij groene verkleuring van blond haar ;-) dat wist ik echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handige tips, die ga ik onthouden.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt superhandige leuke tips!(:

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.