Pretty Beauty Land is verhuist naar www.prettybeautyland.nl

zondag 7 oktober 2012

Huid-, haarverzorging en make-up voor in het najaar


We kunnen niet meer om de herfst heen. Het regent, het waait en de sjalen zijn weer uit de kast getrokken. De herfst en de winter zijn altijd hele risky periode voor mijn huid. Ik heb namelijk eczeem, dus ik moet het zien te voorkomen door mijn huidverzorging goed aan te passen aan het weer. Maar hoe zorg je het beste voor jezelf in de herfst?



Huidverzorging
Geen huidje is hetzelfde, dus de belangrijkste tip die ik mee wil geven is luister naar je huid. Ik merk het vrijwel direct, vooral in mijn gezicht. Mijn voorhoofd en wangen worden trekkerig en schreeuwen om vocht. In de zomer gebruik ik vaak hele vloeibare huidverzorging, maar nu we richting de winter gaan gebruik ik toch liever een crème met een volle textuur. Heb je een vette huid dan hoef je natuurlijk geen  hele volle crèmes te gebruiken. Kijk wat je huid nodig heeft. Sommige mensen hoeven zelfs niets aan hun routine te veranderen. Vergeet niet om ook in de winter een crème met SPF te gebruiken overdag. Want ook dan is de zon schadelijk voor onze huid. 

Omdat ik in de herfst en winter vaker 's avonds thuis ben, heb ik meer tijd voor mijn verzorging. Ik gebruik dan ook vaker een maskertje, omdat mijn huid in deze maanden gewoon 2x per week een oppepper nodig heeft. Daarnaast vind ik het heerlijk om een hydraterend serum onder mijn dag- en nachtverzorging te gebruiken.  

Ik smeer mijn lichaam vrijwel iedere dag in met een bodybutter. Maar in de zomer wil ik nog weleens een dagje overslaan. In de winter is dit echt not done. Mijn huidje heeft het in de winter zo hard nodig. Heeft jouw huid niet zoveel nodig dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een bodylotion in plaats van een bodybutter. 


Ook je lippen mag je niet vergeten in de winter. Hoeveel mensen lopen er wel niet met droge, gebarste lippen rond in de winter? Lippen die je absoluut niet wilt zoenen... Wees dat voor en smeer iedere avond na het tandenpoetsen je lippen in met lippenbalsem. Kan het de hele nacht intrekken en zijn jouw lippen zeker kissproof


Haarverzorging
Een van de gróótste beauty irritaties: Statisch haar! Maar waardoor krijg je statisch haar? In de zomer is de lucht heel vochtig en dit houd jouw haar goed in model. Het tegenovergestelde dan in de winter. In de winter kan jouw haar niet voldoende vocht opnemen en wordt het statisch. Tips om statische haar te voorkomen:
- Maak je haar zwaar door een conditioner of een haarmasker te gebruiken
- Slaap op een zijde kussensloop, dit voorkomt dat je wakker wordt met statisch haar
- Draag geen synthetische kleding dat werkt ongeveer hetzelfde als een ballon. 
- Als je toch statisch haar hebt, kun je wat haarlak op een borstel sprayen en hier je haar mee borstelen. 


Make-up
In de zomer is bijna iedereen gezegend met een gezond kleurtje. In de herfst komen de bleke gezichtjes weer langzaam in zicht. Ik draag in de herfst en winter meer make-up dan in de zomer. Ik vind het niet lekker om met een laag make-up in de zon te liggen. In de winter draag ik liever een foundation en in de zomer vaak een getinte dagcrème of BB cream. Een foundation geeft toch net even iets meer dekking. Ook gebruik ik vaker een bronzer om mijn witte huidje net een gezonder kleurtje te geven en met blush zet ik een gezonde blos op mijn wangen. Ook niet geheel onbelangrijk is je mascara. Misschien is het handig om een waterproof mascara aan te schaffen, zodat je niet als een panda op je school of werk aankomt.  


Dat waren de aanpassingen in mijn routine. Maar nu ben ik natuurlijk wel benieuwd wat jij aanpast aan je make-up, huid- en haarverzorging. 

Alle foto's uit dit artikel komen van weheartit.com 

8 opmerkingen:

  1. statisch haar is zo vreselijk! handige tips =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Statisch haar..inderdaad! IEUW. En ook dat knetterend gevoel aan je handen, bah! Fijne tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk artikel en wat een lief kindje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Handige tips voor de hersft en winter!
    Ik heb vaak last van droge lippen, helemaal nu het kouder wordt. Dus ik moet even opzoek gaan naar een goede balsem.
    En statisch haar is inderdaad echt heel vervelend!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk artikel!
    Ik heb me al een beetje voorbereid kwa creme op de herfst.
    Liefs,Nina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Handige tips joh =], jah ik merk nu al wat de herfst met mijn lippen doet =s.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nooit aan gedacht aan een zijden kussensloop! Echt super simpel.

    BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.