vrijdag 19 oktober 2012

Review: Lush Bûche de Noël, Kerst


Ik ben gezegend met een Lush winkel in mijn woonplaats. Lush heeft maar 8 winkels in Nederland, waaronder één in 's-Hertogenbosch. Dus toen de kerstcollectie dan eindelijk in de winkels lag, was ik al aan het neuzen tussen al deze heerlijke producten. De gezichtsreiniger Bûche de Noël was een van de producten die ik meenam naar huis. 


Gezichtsreinigers zijn altijd lastig voor mijn huidtype. Mijn huid is extreem droog en vrijwel alle reinigers (op een milk of olie na) drogen het nog meer uit. Ik heb al eens eerder een reiniger van Lush geprobeerd. De Angels On Bare Skin vond ik een geweldige reiniger die mijn huidje niet uitdroogde. Ik was dus erg benieuwd of ik net zo enthousiast zou zijn over de Bûche de Noël. 

Dit zegt Lush over Bûche de Noël
In de winter heeft je huid een andere verzorging nodig, gelukkig is Bûche de Noël weer terug! De gemalen amandelen zorgen voor een zachte scrub, de kaolin klei verwijdert op een zachte manier vuil, de cacaoboter en essentiële amandelolie zorgen voor de broodnodige extra verzorging. De verse mandarijn en cranberries zorgen voor extra vitamines!De reiniger zit in het bekende zwarte Lush potje. Simpel maar milieu vriendelijk. Als je namelijk 5 potjes terug brengt naar de winkel, krijg je een gratis gezichtsmasker. Lush zorgt er weer voor dat de potjes gerecycled worden. Zo ben je dus lief voor je huid én het milieu! Zodra je het potje opent, komt de heerlijke geur van amandelen je tegemoet. Ik kan mijn neus niet uit dit potje houden! De geur is god-de-lijk!

Oke, de reiniger ziet er misschien niet uit om op je gezicht te smeren. Het ziet er meer uit als een gecrushed soppig koekje. Een amandel koekje dan welteverstaan. Je pakt een stukje reiniger ter grote van een knikker en legt dit in je handpalm. Meng er een beetje water bij totdat het op een pasta lijkt. Dit masseer je op de vochtige huid in. Mijn vriend schoot spontaan in de lach toen hij me zag met de reiniger op. Niet echt verleidelijk, maar het is het allemaal waard. Want als je de reiniger afspoelt voel je het direct. Mijn huid voelt schoon, fris en ooh zo enorm zacht! Ik wil mezelf aaien! 

Mijn droge huid geniet volop van deze reiniger. Ik was zelfs eventjes te bang dat hij té voedend was. Maar dit is precies wat mijn huid nodig heeft nu het weer zo omslaat. Geen trekkerige huid als ik de douche uit stap, maar een gezond blij velletje. Angels On Bare Skin zou heerlijk zijn voor de zomer, en Bûche de Noël voor de winter. Perfecte combi!De reinigers zien er misschien anders uit dan alle anderen en het is misschien even wennen om ze te gebruiken. Maar je kunt niet om het resultaat heen. Ik heb veel reinigers geprobeerd van high end tot budget en er zijn er maar enkele die mijn huid niet uitdrogen, waaronder deze van Lush. 

Ik raad Bûche de Noël aan voor iedereen met een droge huid. Mocht je géén droge huid hebben dan is deze reiniger teveel van het goede. In de kerstcollectie zit nog een gezichtsreiniger, namelijk Let the good times roll. Deze is niet zo voedend als de Bûche de Noël. En natuurlijk heeft Lush nog meer reinigers in hun assortiment die zeker de moeite waard zijn om te proberen. De prijs vind ik ook erg prettig. Je betaald € 11,95 voor 100 gram en daar kun je best een tijdje mee vooruit. Ik gok 2 maandjes ongeveer. Lush is niet overal in Nederland verkrijgbaar. Ze hebben een winkel in Amsterdam, 's-Hertogenbosch, Haarlem, Maastricht, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en 4 winkels in België. Maar je kunt de producten ook online bestellen op www.lush.nl.


Cijfers
Product 9/10
Verpakking 8/10 (simpel maar milieu bewust)
Prijs 8/10
Gebruiksgemak 7/10
Eindcijfer 8

Heb jij al weleens een reiniger van Lush geprobeerd en wat vond je daar van? 

8 opmerkingen:

 1. Ik heb een hele droge huid, dus deze is denk perfect voor mijn huid! Ik ben erg benieuwd geworden naar dit product door je fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amandelen, cacaoboter, mandarijn en cranberries lijkt echt als een geweldig lekkere kerststol. En dit dan op je gezicht, wat grappig maar wat klinkt die goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel fijn!
  Goede duidelijke review ook trouwe s :D
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat fijn dat die je zo bevalt!! :) een goede reiniger vinden is moeilijk. ik denk dat die voor mijn huid te vettig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze geprobeerd en ik vind hem fijne product

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt ontzettend goed! En ik heb zelf ook erg veel last van een droge huid (vooral in de winter inderdaad!) dus dit zou voor mij best wel een uitkomst kunnen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Houd met je reactie rekening met de volgende regels:
* ABN graag, geen BrEeZaH of CAPSLOCK
* Kritiek en commentaar welkom, mits het onderbouwd en niet beledigend is.
* Respecteer elkaar dus geen gescheld.
* Geen spam naar eigen of andere sites.